Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Silly season: Албон отказал да се върне в Ред Бул, Норис с...

Silly season: Албон отказал да се върне в Ред Бул, Норис с предварителен договор с Ферари

6145
0
Ландо Норис, Алекс Албон
Ландо Норис и Алекс Албон; снимка: Алфа Ромео

С наближаването на лятната ваканция във Формула 1 слуховете за размествания на пилоти – не само за следващия сезон, но и за възможни бъдещи договорки, се увеличават. Последните са свързани отново с Алекс Албон и Ландо Норис.

За Албон наскоро се заговори, че в Ред Бул обмислят дали да го върнат обратно, както и че е вариант за Ферари от 2025 г.

След Гран при на Великобритания се появи информацията, че от Милтън Кийнс дори са отправили предложение към него. Албон любезно отхвърлил офертата

След връщането на Даниел Рикиардо във Формула 1 на мястото на Ник де Врис в Алфа Таури се говори, че това е вариантът на Ред Бул да преценят дали да заместят догодина Серхио Перес с австралиеца. По принцип мексиканският пилот има договор за 2024 г. Слухът, че Алекс Палу щял да дойде в екипа от Фаенца затихна. За сметка на това се говори, че Лиам Лосън ще бъде промотиран до титуляр в по-малкия екип на Ред Бул. Междувременно Де Врис се видя с Тото Волф в Монако.

След представянето на Норис на пистата Силвърстоун и подиума в домашната му Гран при на Великобритания бе особено любопитна срещата на мениджъра му Марк Бериман с Хелмут Марко. Тя обаче се бе случила преди самото състезание. Впоследствие италиански източници посочиха, че от Либърти Медия се опитвали да убедят екипите да взимат по двама пилоти с близки качества, за да има поне вътрешноотборна интрига, ако един тим доминира в шампионата. Същевременно Макс Верстапен за пореден път изрази недоволство от посоката на развитие на спорта. Тоест има вариант срещата да се е отнасяла за бъдещето.

Новият щрих около Норис е слух, според който 23-годишният британски пилот вече имал някакъв вид предварителен договор с Ферари

Това също е информация без каквото и да е потвърждение. Тя обаче се допълва с мълвата, че и Ред Бул, и Астън Мартин са проверявали каква е възможността Шарл Льоклер да се раздели с Ферари.

През последните дни се върна слухът, че Карлос Сайнц ще отиде в Ауди – вероятно от 2025 г. Тази история бе отречена многократно от испанския пилот на Ферари, но упорито продължава да се разпространява. Освен това се говори, че заради вниманието от други екипи Фредерик Васьор е превърнал продължаването договора на Льоклер в приоритет. Това пък не било добре прието от Сайнц.