Начало Рали Ситроен и Форд обнадеждени от включването на Мини

Ситроен и Форд обнадеждени от включването на Мини

64
0

Шефовете на двата заводски тима във WRC – Ситроен и Форд – Оливие Кенел и Малкълм Уилсън приветстваха решението на Мини да се включи в шампионата.

Наскоро от Мини обявиха, че от догодина стартират програмата си във WRC, а в момента подготвят съвместно с Продрайв състезателния си автомобил. Така през 2011 г. те ще участват в избрани стартове, а от 2012-а нататък в период от няколко години във всички кръгове от календара.

В тази връзка за коментар бяха помолени шефовете на двата топ отбора в шампионата в момента Ситроен и Форд.

– На първо място това е чудесна новина за WRC. Сега съм наистина сигурен, че най-лошото е зад нас, защото можем да мислим, че и други производители ще дойдат в бъдеще – коментира Оливие Кенел от Ситроен, който си спомни как, когато е бил 16-годишен, е наблюдавал Мини по трасетата на рали Монте Карло.

От своя страна Малкълм Уилсън, който е наблюдавал Мини в британското RAC рали едва 8-годишен, добави:

– Чудесно е, че връщането на Мини бе потвърдено, защото това бе потенциална възможност от толкова дълго време. Това говори прекрасно за WRC, тъй като имаме още един важен производител, който се присъединява към шампионата. Това е нещо, което всички ние се надявахме, че ще се случи. Може само да е от полза за шампионата и се надявам, че присъединяването на Мини ще има желания ефект.