Начало WRC News Ситроен напуска WRC, хвърли вината върху Ожие

Ситроен напуска WRC, хвърли вината върху Ожие

2462
0
Ситроен Рейсинг
снимка: Ситроен Рейсинг

Ситроен Рейсинг обяви, че напуска световния рали шампионат (WRC) и хвърли вината за това върху шесткратния световен шампион Себастиен Ожие.

„След решението на Ожие да напусне Ситроен Рейсинг след сезон 2019 г. Ситроен реши да прекрати WRC програмата си от 2020 г. заради липсата на първокласен пилот за догодина”, се казва в официалното изявление на компанията.

Смята се, че Ожие се е договорил с Тойота, където ще замести От Танак. Естонецът, спечелил титлата през 2019-та, отива в Хюндай.

„Ситроен Рейсинг имаше двегодишни договори с Ожие/[Жулиен] Инграсиа и [Есапека] Лапи/[Яне] Ферм (2019-2020). Без Ожие и без наличен първокласен пилот, който да се бори за световна титла, Ситроен взе решение да прекрати предсрочно WRC програтама си”, се казва още в съобщението.

В него се допълва, че работата по C3 R5 ще продължи, както и подпомагането на закупилите го екипи.

„Решението ни е следствие от избора на Ожие да напусне Ситроен Рейсинг”, повтори и главният изпълнителен директор на компанията Линда Джаксън. „Не сме искали да сме в подобна ситуация, но не можем да си представим сезон 2020 без Себастиен. Бих искала да благодаря на целия тим на Ситроен Рейсинг за страстта и отдадеността. Ралитата безспорно са част от ДНК-то на марката. Гордеем се, че сме един от най-успешните брандове в историята на шампионата със 102 победи и 8 конструкторски титли.”