Начало Рали Ситроен уверени в блестящото си представяне в Германия

Ситроен уверени в блестящото си представяне в Германия

57
0

От Ситроен са уверени, че ще се представят изключително силно в рали Германия (20-22 август), заяви е шефът на тима Оливие Кенел.

По време на последния изминал кръг от световния рали шампионат на макадам във Финландия конкурентите от Форд определено надделяха в съревнованието и очаквано победиха.

За сметка на това деветият старт от календара в Германия ще бъде на асфалт, а Ситроен и пилотът им Себастиен Льоб са сочени за фаворити в надпреварата. Самият шеф на тима Оливие Кенел не скри, че френският екип е почти 100 %, че рали Германия ще се развие повече от благоприятно за тях.

До края на шампионата остават 5 старта, а три от тях са на асфалт, а за Ситроен и Льоб това е добре – коментира Кенел. – Германия е специално рали за Себастиен и съм повече от уверен, че всичко ще бъде както трябва.

Освен това в Германия в основния отбор на Ситроен ще се завърне Дани Сордо. Кенел счита, че това още повече ще помогне на отбора, тъй като Дани се слави като пилот, специалист по асфалтовите надпревари. За рали Финландия испанецът бе отпратен в Ситроен Джуниър Тийм, но за Германия отново ще подкрепя Себастиен Льоб и задачата му е да се опита да спечели важни точки в конструкторския шампионата за Ситроен.