Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 След слух, че Биното отхвърлил оферта на Ауди за шеф на F1...

След слух, че Биното отхвърлил оферта на Ауди за шеф на F1 тима им: Никога не е идвал при нас

1868
0
Гюнтер Щайнер, Хаас, Матия Биното, Ферари
Гюнтер Щайнер и Матия Биното; снимка: Спас Генев

Ауди опроверга информация, че Матия Биното е посетил базата на компанията и е отхвърлил предложение на компанията да стане шеф на заводския ѝ отбор, който ще участва във Формула 1 от 2026 г. Британското издание F1 Business твърдеше, че бившият ръководител на Ферари в Гран при бил разведен из подготвяните от автомобилния производител съоръжения в Нойбург. Според информацията Биното изобщо не бил впечатлен. Видяното не отговаряло на стандартите, на които бил свикнал в Скудерията. Специалистите също не му допаднали. Дотолкова, че в частен разговор дори определил отделни хора от мениджърския екип като „клоуни“.

Биното е в т.нар. gardening leave откакто напусна Ферари. Той подаде оставка в края на 2022 г. Смята се, че това се дължеше на липсата на подкрепа от висшето ръководство на италианската компания – президента Джон Елкан и CEO-то Бенедето Виня, както и че ако не си бе тръгнал, щеше да бъде освободен. За предложение от страна на Ауди се говори още отпреди напускането му да стане факт. Един от слуховете бе дори, че от немския автомобилен производител толкова искат Биното, че му плащат, за да не приеме нечия друга оферта в периода, когато няма право да работи в друг F1 тим.

„Можем да потвърдим, че Матия Биното никога не е посещавал базата на F1 проекта ни в Нойбург“, заяви говорител на Ауди

Междувременно Гюнтер Щайнер реагира на други слухове, свързани с присъединяването му към друг отбор от Формула 1. Напоследък разместванията между екипите са основно на технически и ръководен персонал. Щайнер е едно от най-популярните лица в спорта понастоящем благодарение на документалната поредица Drive to Survive.

„Искам да си довърша работата в Хаас. В момента дори не мисля за подобна възможност. Къде ще съм след 5 години? Никога не съм имал петгодишен план. Дългосрочната ми цел е един ден да се оттегля от спорта. Вече не съм толкова млад“, заяви Щайнер.