Начало Рали Солберг начело след първия ден на рали Мексико

Солберг начело след първия ден на рали Мексико

39
0

Петер Солберг с частен Ситроен С4 води в рали Мексико, 2 кръг от световния рали шампионат, след първия ден от надпреварата (петък). Норвежецът направи сензационно представяне, след като стартира осми, а бе най-бърз в пет от деветте скоростни етапа. Световен шампион за 2003 г., той спечели за последно победа през 2005 г.

Солберг е на 15 секунди пред пилота на младежкия екип на Ситроен Себастиен Ожие. През втория ден обаче той ще е първи автомобил по трасето, което е неблагоприятна позиция, но Петер е категоричен, че няма да използва тактически номера в надпреварата.

Ожие от своя страна взе останалите четири отсечки от петъка и бе доволен от безпроблемната работа на автомобила.

– Да, вярно е, че позицията ни на старта помогна много, така че следващите етапи ще са предизвикателство от тази гледна точка. Но преодоляването на подобни препятствия е част от играта и трябва да се уча – допълни французинът.

Трети, на 12,5 секунди зад Ожие, е световният шампион Себастиен Льоб, изпреварил с 13,3 сек съекипника си Даниел Сордо. След тях – от пето до десето място са автомобилите на Форд в реда Яри-Мати Латвала, Мико Хирвонен, Хенинг Солберг, Матю Уилсън, Федерико Вилягра, Кен Блок.

Латвала и Хирвонен имаха грижи с управлението на колите си по хлъзгавите етапи, като дори останаха изненадани колко добре се движат Ситроен-ите по чакълестите пътища от трасето.