Начало Рали Сордо по-уверен след рали Арктик Лапланд

Сордо по-уверен след рали Арктик Лапланд

50
0

Победата в рали Арктик Лапланд дава допълнителна увереност на Дани Сордо за успешно начало на новия сезон във WRC.

Пилотът на заводския тим на Ситроен в световния рали шампионат използва първия кръг от финландския шампионат – рали Арктик Лапланд за подготовка и навлизане в състезателен ритъм след зимната пауза. Сордо безапелационно спечели надпреварата и успехът го кара да се чувства по-сигурен в шансовете си за доминация в рали Швеция (12-14 февруари 2010 г.), първия кръг от WRC тази година.

Истината е, че Дани Сордо и Кими Райконен бяха единствените участници в състезанието с WRC автомобили плюс естонецът От Танак, който бе с Форд Фокус WRC, но спецификация от 2003 г. Въпреки очевидното техническо преимущество, Сордо е доволен от представянето си, защото не допусна дори малка грешка и коментира, че натрупаният допълнителен опит за каране на сняг е бил изключително ценен.

„Толкова се радвах на цялата надпревара, че с удоволствие бих карал още няколко специални етапа – обясни Дани Сордо. – Уикендът премина добре, карах при перфектни условия и заедно с екипа ми успяхме да свършим доста полезна работа. Разбира се, това не бе обичайното напрежение, на което съм подложен. Това бе още една причина за нас да караме доста сериозно. След като прегледахме данните заедно с инженерите, стана ясно, че сме имали постоянен прогрес. Това ми дава доста голяма доза увереност преди началото на новия сезон във WRC, който започва след броени дни.“

Относно представянето на Дани Сордо в рали Арктик Лапланд пък мениджърът на отбора на Ситроен рейсинг текнолъджис Беноа Ножие заяви:

„Дани кара точно този тип рали по начина, по който очаквахме от него. Той бе бърз и постоянен в представянето си, увеличавайки увереността си на настилка, с която в крайна сметка започна да се справя инстинктивно.“