Начало Рали Повреда в управлението довела до излитането на Танак

Повреда в управлението довела до излитането на Танак

490
0
От Танак, рали Сардиния 2019
От Танак не можеше да възприеме случилото се в последната отсечка в Сардиния; снимка: Тойота Рейсинг

От Танак вървеше към трета поредна победа след тези в Чили и Португалия преди драматично да изгуби битката в последната отсечка на рали Сардиния. Шефът на тима му Томи Макинен заяви, че проблем с управлението довел до излитането на естонеца, което му коства успеха в Италия.

„Това бе един от най-трудните моменти за отбора. През целия уикенд колата имаше страхотно темпо и издръжливост. И изведнъж нещо стана в последната отсечка”, заяви Макинен.

„Разследваме, разбира се, какво причини проблема. Разочарованието е огромно за всички и особено за От и Мартин [Ярвеоя]. Те водят в шампионата, но щеше да е толкова по-добре да започнем лятната ваканция с три поредни победи. Следващите няколко дни ще са трудни, но съм сигурен, че ще се възстановим.”

Самият Танак отказа да говори изобщо след финала. Впоследствие обясни, че нещо странно станало в последната отсечка и управлението на практика блокирало.

„Бяхме на място, опитахме се да го накараме да работи. Някак успях да тръгна пак, но загубихме много време и победата. Разочарован съм, но и тъжен заради отбора. Екипът вложи толкова усилия, а накрая всичко пропадна”, каза естонецът.

„Сигурен съм, че отборът ще работи упорито, за да разреши проблема и ще продължим да се борим. Сезонът е труден, но ситуацията ни в шампионата е значително по-добра, отколкото бе по това време миналата година. Сега е време да си починем и след това да се върнем на работа.”