Начало Рали Адамо изрази съчувствие към Танак и Макинен за провала им в Сардиния

Адамо изрази съчувствие към Танак и Макинен за провала им в Сардиния

377
0
Андреа Адамо, Томи Макинен
Андреа Адамо отиде да поздрави Томи Макинен след финала в Сардиния; снимка: Фабиен Дуфур/Хюндай Моторспорт

Хюндай взе неочаквана победа в рали Сардиния – трети успех за отбора през сезон 2019 г. на световния рали шампионат (WRC). На финала на надпреварата се разигра истинска драма. От Танак, който водеше от събота, излетя от трасето и буквално подари първото място на Дани Сордо.

„Лично на мен ми е трудно да приема този резултат”, заяви шефът на Хюндай Моторспорт Андреа Адамо

Адамо отиде при колегата си от Тойота Томи Макинен и го поздрави след финала на състезанието.

„Първо, искам да изразя съчувствието ни към всички в Тойота – Томи, От и Мартин (Ярвеоя – навигаторът на Танак, б.р.) – за жестокия начин, по който заслужена победа им бе отнета. Ние за втори път този сезон наследяваме първата позиция, която не сме спечелили в отсечките. Не бива да разчитаме на проблеми у съперниците, за да бележим тези резултати.”

„Разбирам, че може би разглеждам ситуацията през призмата на съчувствието, но ситуацията е такава. В същото време се радвам за Дани и Карлос [дел Барио], които се трудиха изключително професионално през целия уикенд. Това важи за всичките ни три екипажа. Те бяха в позиция да се възползват от всяка възможност на трасето.”

Адамо има предвид рали Корсика, в което Тиери Нювил спечели, след като Елфин Еванс спука гума в последната отсечка. След надпреварата във Франция белгиецът заяви, че съперниците от М-Спорт са били по-бързи през състезателния уикенд. Адамо пък каза: „Не може да се каже, че спечелихме това рали.”

След Сардиния Хюндай увеличи аванса си в класирането при отборите на 46 точки пред Тойота. Световният шампионат пък излезе в лятна ваканция. Следващата надпревара е в началото на август – легендарното рали Финландия.