Начало Списание Странният Мерцедес и…

Странният Мерцедес и…

27
0

Проблясъците в представянето на Мерцедес през настоящия сезон във Формула 1 се редуват с тежка загуба на скорост. Екипът-наследник на една от великите традиции в автомобилната история изобщо, с изключителни пилоти, определено не е там, където се очакваше да бъде и затова решихме това да е една от централните ни теми в този брой. Невероятно е наистина как лидерството на Нико Розберг в Китай или излизането до второ място на Михаел Шумахер в Монреал изчезнаха за миг, а най-високата максимална скорост на колата не може да помогне дори да се задържи позиция в колоната.
С помощта на анализа на Крейг Скарбъро надникваме към част от най-характерните решения в MPG W02, които в голяма степен обясняват странните му резултати.
В същото време вълненията около ограничаването обдухването с изгорели газове на дифузьорите са не само централна тема за Гран при от седмици, но и възможност за тимове като Мерцедес да вземат някакъв реванш и тази техника е обект на друг специален коментар в този брой.
Поглед към спиранията в бокса от трета страна показва отново превъзходство на… Ред Бул и това е, надявам се, крайно любопитно на фона на поредните успехи за тима от Милтън Кийнс.
Доброто впечатлението, което Виталий Петров прави през настоящата година в F1, пък ни отведе до нова среща с него. Този път не за пътя му до Формула 1 – за това ви разказахме преди година – а за живота му в момента, за опита му в работата в бокса и за апартамента му в съседство със завода на Рено.
В други два ексклузивни разговора от боквовете на световните ралита новият идол в тях Себастиан Ожие и шефът му в шампионския екип на Ситроен ни дават по-ясен поглед върху случващото се по трасетата от седмици и отпорът, който за първи път от години среща колосът Себастиен Льоб.
Друг наш представител в друг специален репортаж ни потапя пък в атмосферата на WTCC – световния шампионат за туристически автомобили, който стана вторият по телевизионна популярност след F1.
Поглеждаме и към екзотичния за нас НАСКАР с участието в него на “железния” Кими Райконен, чиято скорост си е все така невероятна.
Разширявайки отново тематиката си, се срещаме с един от топпилотите ни при мотоциклетите – Мартин Чой, който ни разказва за новия етап в живота си.
Накрая с много болка се разделяме с нашият приятел и колега Ричард Груев с последния му разказ за събитията в автомобилния ни спорт, който го вълнуваше дори в сетния му час.
Сбогом, Ричи, списанието ни осиротя без теб.

Иван Тенчев

                                                                                           Купи списанието в електронен формат.