Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Световният съвет подкрепи ФИА относно споразумението с Ферари

Световният съвет подкрепи ФИА относно споразумението с Ферари

3711
0
Ферари, тестове, Абу Даби
снимка: Спас Генев/spasgp.com

Световният моторспортен съвет подкрепи ФИА във връзка със споразумението на федерацията с Ферари относно задвижващата система на Скудерията.

На 28 февруари централата обяви, че е приключила с разследването на двигателя на Скудерията от 2019 г. От организацията съобщиха, че са сключили споразумение с тима, но не оповестиха нищо от него.

Това предизвика силното недоволство на 7 от отборите в шампионата. Те пуснаха официално съобщение, с което изразиха несъгласието си срещу спогодбата между Ферари и централата.

От федерацията отговориха, че не са останали напълно удовлетворени от мотора на Ферари. Решили са обаче, че по-нататъшните действия няма непременно да доведат до категорично заключение по случая. Причината е сложността на въпроса и невъзможност за предоставяне на недвусмислени доказателства за нарушение от страна на тима.

На среща в Женева снощи, Световният моторспортен съвет е подкрепил президента на ФИА Жан Тод, който е наблюдавал разследването.

„Съветът изрази единодушна подкрепа към президента на ФИА и техническия отдел на федерацията по отношение на цялостното управление на случая и категорично се противопоставя на всякакви коментари, които подкопават репутацията и имиджа на ФИА и Формула 1”, се казва в съобщението.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter