Начало WRC News Танак: Свикването с Хюндай ще отнеме време, но целта е да се...

Танак: Свикването с Хюндай ще отнеме време, но целта е да се борим за титла

650
0
От Танак
От Танак; снимка: Тойота

Световният рали шампион за 2019 г. От Танак и шесткратният носител на WRC короната Себастиен Ожие изразиха задоволство след първите тестове с автомобилите, с които ще се състезават през 2020 г. Естонецът премина в тима на Хюндай, докато френският пилот зае освободеното от него място в Тойота. Битката догодина ще е особено интересна, като се има предвид, че Танак взе титлата при пилотите с Ярис WRC, но при конструкторите триумфира тимът от Алценау.

„Не е лесно да напуснеш отбор, особено с кола като тази”, сподели Танак

„Бяха страхотни две години. Винаги е по-лесно да не правиш промени. Но смятам, че мотивацията ми е голяма и както споменах по-рано, искам повече от една титла

„Хората в Хюндай искат да свършат колкото се може по-добра работа догодина. Отборът спечели доста ралита този сезон. Не се съмнявам, че съм в добър тим. Свикването ще отнеме време, разбира се, но целта за 2020-та определено е да се борим за титлата.”

Танак сподели също така, че се надява точно мотивацията за бъдещи успехи да помогне за установяването му в тима, както и че се е чувствал комфортно зад волана на i20 Coupe WRC.

„Андреа Адамо изглежда като човек, който обича да натиска – също като мен. Водихме дълги преговори и в крайна сметка това е избраната от мен посока на развитие. Вярвам, че няма наранени чувства (с Томи Макинен – б.р.). Продължаваме да се състезаваме, просто от догодина ще е един срещу друг.”

Ожие от своя страна сподели в Туитър, че двата му тестове дни с Ярис WRC са били окуражаващи

„Подготовката ни за 2020 г. започна с два обещаващи дни. Чувството е положително и се забавлявахме много”, написа французинът.