Начало WRC News Танак: В Испания ни трябва умен подход

Танак: В Испания ни трябва умен подход

141
0
От Танак
От Танак; снимка: Тойота

От Танак има възможност да спечели световната рали титла в края на тази седмица в рали Испания, единствения кръг в календара, който се провежда на смесена настилка. Естонецът води в генералното класиране с 28 точки.

„Нямам търпение за Испания“, призна Танак

„Целта ми, както винаги, ще е да постигна най-добрия възможен резултат, но трябва да подходим умно. Знаем, че ситуацията може да е сложна за нас през първия ден. Тогава ще сме първи по трасето – на чакъл. Времето също може да повлияе. Миналата година видяхме, че в Испания по това време на моменти вали. Но вярвам, че представянето ни и на двата типа настилка ще е добро. През 2018-та бяхме бързи в това състезание. Надявам се и сега да е така, за да постигнем желания резултат.“

Шефът на Тойота Томи Макинен смята, че отборът му върви много силно в момента. Според него екипажите трябва да се борят сериозно в Испания и Австралия.

„С поглед към тези надпревари тестовете ни бяха както на чакъл, така и на асфалт. Състезание на два типа настилки може да е сложно, но ние сме уверени, че сме в състояние да вървим силно на всякакво трасе. Същевременно не приемаме нищо за даденост и всички трябва да се трудим упорито, за да дадем на пилотите си колкото се може по-силни коли“, коментира още Макинен.

Яри-Мати Латвала харесва „комбинираното рали“

„Отсечките на чакъл са доста гладки, но много хлъзгави. Асфалтовите пътища пък са най-добрите, които имаме в шампионата. Направих един тест на асфалт в Испания и се чувствах наистина прекрасно в колата. Мотивиран съм и нямам търпение да седна пак зад волана, за да продължим битката за шампионската титла“, допълни Латвала.

Крис Мийк сподели, че Испания е сред любимите му ралита в първенството.

„Винаги към харесвал предизвикателството на смесената настилка. А последния път, когато карах в това състезание – през 2017 г. – успях да победя. Усещането в колата на асфалт е наистина добро. Що се отнася до чакъла, наясно сме, че няколко екипажа ще са в идеални условия и ще са особено силни в това рали“, каза още британецът.