Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тъпа квалификация, ядоса се Верстапен

Тъпа квалификация, ядоса се Верстапен

5771
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен не бе доволен от изхода на квалификацията за Гран при на Азербайджан. Q3 бе прекратена от четвъртия червен флаг за сесията и той остана трети на стартовата решетка в Баку. Съотборникът му Серхио Перес се класира седми. На първа редица ще са Шарл Льоклер (Ферари) и Люис Хамилтън (Мерцедес).

„Просто тъпа квалификация, честно казано, но това е положението“, коментира Верстапен, който катастрофира по средата на сутрешната тренировка.

„Все пак съм трети, колата ни е добра, прилично наваксване след третата сесия. Всичко работеше чудесно. После всички тези глупости се случваха постоянно в Q3… Не ми пука. Лош късмет. Но това е улична писта, стават такива неща.“

„Автомобилът ни обаче е силен. Само се надявам утре да сме в състояние да си опазим гумите и да вземем добри точки. Все още сме в челото. Щеше ми се, разбира се, да потегля от по-предна позиция, но нищо не е загубено. В квалификацията се видя, че могат да се случат много неща – възможно е да се случат и в състезанието. Да се надяваме на чист старт и след това ще видим.“

Според шефа на Ред Бул Кристиан Хорнер квалификациите този сезон са особено оспорвани, дори и без проблеми като днешните катастрофи.

„Тази година борбата е толкова близка. Кажи-речи всеки пол се решава с разлика от около десета от секундата или нещо подобно. Щеше да е много, много сериозна борба. Макс вървеше по-добре в последния си тур и след първите три завоя, беше в добра позиция на трасето. Ако, но и може би…“, философски заключи Хорнер.