Начало Рали Техническият преглед за WRC колите на рали България премина успешно

Техническият преглед за WRC колите на рали България премина успешно

31
0

Техническият преглед на автомобилите от WRC за рали България 2010, който по регламент трябва да се извърши преди стартирането им в надпреварата, приключи успешно.

Техническа комисия, състояща се от над 10 българи и оглавявана от делегат на ФИА, извърши проверката на колите от клас WRC, пристигнали за VII кръг от световния рали шампионат, който ще се проведе в нашата страна. Прегледът започна в 10 ч. сутринта и се състоя в сервизния парк в Долна баня. Членовете на комисията посещаваха боксовете на всеки от екипите и инспектираха автомобилите на място. Започна се с колите на Себастиен Льоб и Дани Сордо от Ситроен, премина се през тези на Форд и Стобарт и се приключи с колата на Петер Солберг.

След щателна проверка на даден автомобил неговият двигател, трансмисия и още доста други компоненти, които са описани в правилника, бяха пломбирани от комисията. Пломби бяха поставени и на резервните части, които евентуално всеки от екипажите може при необходимост да използва.

Впоследствие всеки от автомобилите от WRC бе претеглен от техническата комисия в специалната зона в сервизния парк в Долна баня, определена за тази цел.

За останалите автомобили, които не принадлежат на тимове от WRC, е предвидено друго време и място за технически преглед. Той стартира от 15 ч., приключва в 22 ч. и ще протече в сервиз Адимес в гр. Костенец.