Начало WRC News Пилотите на Тойота убедени, че естонските отсечки пасват на колата им

Пилотите на Тойота убедени, че естонските отсечки пасват на колата им

157
0
Тойота, Елфин Еванс
снимка: Тойота

Отборът на Тойота се надява на силен резултат в предстоящото рали Естония, с което се възобновява световният шампионат за 2020 г. Екипът води в класирането на конструкторите, Себастиен Ожие е начело при пилотите, Елфин Еванс е на втора позиция, а Кале Рованпера – на четвърта.

„Надявам се да донесем малко радост на хората в тези толкова трудни времена“, заяви шефът на Тойота Томи Макинен

„В момента имаме чувството, че беше много отдавна, но началото на сезона бе наистина позитивно за нас. Надяваме се да продължим в същия дух. Пилотите ни не познават много добре естонските отсечки, но сме наясно, че пътищата са бързи, а това пасва на колата ни. Смятам, че се подготвихме толкова добре, колкото бе възможно през последните седмици.“

И тримата пилоти на тима се радват, че се връщат по отсечките. Ожие сподели, че рали Естония е ново за доста екипажи, но той се вълнува от предизвикателството.

„Определено ще е натоварващо състезание на тези бързи пътища. Ярис WRC ти дава увереност при висока скорост. След тестовете във Финландия и Естония се чувствам добре зад волана. Ще сме първи на пътя, така че се надявам септемврийското време може би да ни помогне малко“, допълни французинът.

Еванс кара в Естония миналата година, но тогава ралито не приключи добре за него

Той контузи гърба си при приземяване след скок и пропусна три надпревари от световния шампионат. Преди десетина дни Елфин претърпя още инцидент там по време на тест, този път без последствия.

„Горе-долу знам какво да очаквам. Пътищата са много, много бързи. В известна степен наподобяват финландските, но има по-малко скокове, а на места скоростта е дори по-висока. Колата върви чудесно там. Надявам се да извлека максимума от автомобила за надпреварата“, каза още Еванс.

Рованпера сподели, че има някои тесни и технични секции, което прави ралито наистина сложно.

„През повечето време караш на пълна газ, но на тези места трябва да си наистина прецизен. След толкова дълга пауза ще е трудно да сме достатъчно бързи от самото начало. Имам само три WRC надпревари с тази кола и ще продължа да се уча през остатъка от сезона“, добави той.