Начало Рали Точните записки най-важни в подготовката на Кими за рали България

Точните записки най-важни в подготовката на Кими за рали България

67
0

Правенето на точни записки по време на опознавателните тренировки е била най-важната част от подготовката на Кими Райконен за рали България 2010, сподели самият той, пристигайки в сервизния парк в Долна баня.

Този сезон, както е добре известно, шампионът във Формула 1 от 2007 г. се прехвърли в световния рали шампионат. Той пристигна в България за VII кръг от WRC като част от екипа на Ситроен Джуниър Тийм.

След провеждането на шейкдауна Кими Райконен се прибра в сервизния парк в Долна баня за среща с медиите. Нашето списание Club S1 бе сред малкото средства за масова информация, допуснато до брифинга. По време на него финландецът призна, че при подготовката си за рали България най-важно за него е било правенето на точни записки на отсечките, като въпросните тренировки протекоха през предходните два дни. Останалата част от подготовката му е включвала тестове с рали автомобил в условия, максимално близки до българските. По тази причина Кими е бил на изпитания във Франция, а освен това взе участие и в италианското рали Дела Лантерна, където записа второ място.

По отношение на това как поддържа форма, Кими сподели, че просто се отдава на спортовете, които харесва в най-голяма степен.

Що се отнася до самото рали България, Райконен обясни, че етапите край Боровец му допадат изключително много, но очаква климатичните условия утре да са по-лоши от тези на шейкдауна. Въпреки това финландецът очаква с нетърпение надпреварата и се надява да се представи колкото се може по-добре.