Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Турция отново домакин на F1, състезанията ще са 17

Турция отново домакин на F1, състезанията ще са 17

5926
0
Гран при на Турция, Истанбул парк
снимка: Любомир Асенов

Гран при на Турция отново ще бъде част от календара на Формула 1 през тази година, съобщи racefans.net, позовавайки се на източници от самата писта и Либърти. Състезанието се готви за 15 ноември, когато времето може да е доста променливо, но транспортирането на Формула 1 от Имола, където ще е предходната надпревара, няма да е трудно. Истанбул парк бе построен специално за Гран при през 2005 г. и до 2011 г. посрещаше кервана. Домакините обаче не се разбраха с Бърни Екълстоун за размера на таксите и най-хубавата от новите писти остана без състезание. Сега заради пандемията от COVID-19 и специфичните условия в света домакините са готови да направят състезание при закрити врати и да посрещнат отново Формула 1. Местните медии дори вече потвърждават сключена сделка.

Турция ще влезе в схемата на мястото на продължаващите да преговарят с Либърти Виетнам и Китай, където част от екипите от Формула 1 не искат да пътуват въпреки далеч по-добре овладяваната зараза. Турските власти гарантират пълна изолация на всички във Формула 1, а пътуването е много по-лесно с частни самолети до близкото летище Сабих Гьокчен.

След Турция керванът директно ще се пренесе към Бахрейн, където ще има две състезания. Второто ще е на външната конфигурация на трасето. Финалът ще е както е планирано в Абу Даби и така общият брой на състезанията тази година ще е 17.

Ето и оставащите 11 старта:

30 август – Спа-Франкоршамп

6 септември – Монца

13 септември – Муджело

27 септември – Сочи

11 октомври – Нюрбургринг

25 октомври – Портимао

1 ноември – Имола

15 ноември – Истанбул

29 ноември – Бахрейн 1

6 декември – Бахрейн 2

13 декември – Абу Даби

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.