Начало BG спорт Убедителна победа на Dacia Touristic Rally

Убедителна победа на Dacia Touristic Rally

429
0
Dacia Touristic Rally
Подиумът! снимка: Renault-Nissan България

Проведе се третото издание на Dacia Touristic Rally. Убедителна победа в надпреварата отново постигна отборът на Ина Георгива (tbMagazine.net), Красимир Ръджов (ClubS1.bg) и Леонид Селиктар (Auto-Press.net) с общо 188 точки. Класиралите се на второ и трето място събраха съответно 160 и 150 точки. Това е втората победа за този отбор. Първата бе след феноменално представяне в първото издание на състезанието през 2014. През 2018 отборът бе в непълен състав и с много проблеми, сред които и спукана гума, попречили за защита на шампионската титла.

В надпреварата, организирана от Renault-Nissan България в партньорство със Safety Driving Academy, се състезаваха български автомобилни журналисти

Тазгодишното издание се проведе в един ден, но въпреки това предложи много емоции. Участниците имаха възможност да покажат познанията си за български забележителности, навигационни умения и шофьорските си възможности. Събитието се провежда при стриктно спазване на пътните правила.

Отборите отново получиха списък със забележителности в България, всеки един от които носи 10, 20 или 30 точки. Целта на надпреварата е за определено време да се посетят възможно най-много от тях.

В спъсъка бяха включени 27 места – 15 по 10 точки, 7 по 20 точки и 5 по 30 точки. Сред локациите бяха Боянската църква в София, гребната база в Пловдив, манастир Седемте престола, крепост Цали Мали град в Белчин, Калето в Мездра, язовир Сопот, Дом на хумора и сатирата в Габрово, Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“, исторически музей в Севлиево и други.