Начало Списание Уикендът на шампиона

Уикендът на шампиона

64
0

През последните месеци Себастиан Фетел постигна толкова успехи и победи, че отстрани уикендите му по пистите започнаха да изглеждат твърде леки. Усмивката почти не слиза от лицето му. Тълпи и от запалянковци, а и от камери го следват неотлъчно. Истината е обаче, че младият германец е повече от концентриран върху всяка тренировка, среща с пресата или вечеря с гостите на своя тим. Графикът му остава неизменен, въпреки успехите и шума наоколо. И точно в него получихме възможност да надникнем за този брой на нашето списание.

Признавам – идеята не е никак нова. В редакцията ни наскоро пак се завъртя прочутият филм на още по-прочутия Роман Полански – Weekend of a Champion, заснет преди точно 40 години. Това е един документален разказ за часовете, преживени от голямата звезда в онези дни – Джеки Стюарт – по време на седмицата в състезанието по улиците на Монако.

Сега светът на Формула 1 е доста по-различен и не би могло да се заснеме Себ по гащи на закуска, но се надявам, че подредбата на неговите дни по време на уикенда в Сингапур е любопитна.

Успехът на Ред Бул в шампионата ни срещна за пореден път и с шефа на тима Кристиан Хорнер, който в ексклузивно интервю този път разказа за самата организация на всичко в Милтън Кийнс и ключовата роля за успеха на Ейдриан Нюи.
За да затворим темите около шампионския екип, физическата форма на Марк Уебър днес ни препраща към един нов дял във физиотерапията, където навлиза телеметрията от Формула 1 и чрез нея се следи състоянието на мускулите.

Предстоящата Гран при на Индия пък отваря и друга нова страница в историята на спорта. А кой по-добре от Карун Чандок би могъл да ни ориентира в онова, което се случва със спорта в огромната държава. Отдаден на състезанията от завършването на училище, когато сваля 26 кг за да се събере в кокпита, Карун е посланик на своята страна в
света на Формула 1, а баща му е пряко ангажиран с всичко, което бе направено до Ню Делхи.

Но оставайки верни на себе си, хвърляме поглед и към развитието на техниката в Гран при – към управлението на двигателите през този сезон и цената на така наречените обдухвани дифузьори.

Разчитайки на нашия колега и приятел Дитер Ренкен, добре известен в падока познавач на финансите и политиката в F1, ви предлагаме (пак във връзка с разходите) неговото сравнение на Формула 1 с МотоGP.

Серия от интересни състезания изпълни спортния ни календар в началото на есента, а за първи път от десетилетия управлението би могло да се промени и ви срещаме с обявилия официално своята кандидатура за шеф на БФАС Александър Александров.

Последен щрих е информацията за завръщането на BMW в DTM и представянето на новите болиди на трите немски колоса в тези популярни състезания.

 

Съдържанието на броя може да разгледате тук и да закупите в електронен вариант тук.