Начало Рали Уилсън: И в бъдеще Грьонхолм е добре дошъл в тима на Форд

Уилсън: И в бъдеще Грьонхолм е добре дошъл в тима на Форд

43
0

Маркус Грьонхолм все още притежава необходимата скорост и е добре дошъл в тима на Форд, ако прояви желание да участва и в други надпревари освен рали Швеция, заяви шефът на отбора Малкълм Уилсън.

Финландецът, който спечели шампионските титли във WRC през 2000 и 2002 г., прекрати активната си спортна кариера през 2007-а. Специално за откриването на сезон 2010 в Швеция обаче Маркус направи изключение и участва в надпреварата с екипа на Стобарт и подготвения от тях Форд Фокус RS WRC.

Грьонхолм имаше сериозни изгледи за успех в състезанието, но за нещастие още през първия ден на рали Швеция, на шестия етап, в автомобила на финландеца се появи електрически проблем и той загуби 10 минути. После Маркус доказа класата си, спечелвайки етапа Саген 2, но последва нова загуба на време заради пукане на гума.

В крайна сметка Грьонхолм успя да финишира в надпреварата на 21-а позиция, но заяви, че липсата на предсезонна подготовка определено в повлияла на представянето му.

Цялостното представяне на Маркус Грьонхолм бе коментирано и от тим шефа на Форд Малкълм Уилсън.

„Мисля, че от една страна Маркус е разочарован, но той се забавляваше до самия край на надпреварата, защото не бе подложен на напрежение – сподели Уилсън. – Преди ралито считам, че той се пренапрегна и познавайки Маркус, наистина искаше да е конкурентоспособен. Но аз му казах: „ти не си карал от преди две години, а тези момчета правят това през цялото време.”

По отношение на представянето на Грьонхолм в рали Швеция, Уилсън допълни:

„Няма съмнение, че той все още притежава необходимата скорост, но е трудно да си постоянен, ако не се състезаваш регулярно. Той записа някои доста добри резултати, но допусна и грешка, а разбира се имаше и електрически проблем и това бе главното заради, което изостана. Засега не преговаряме за повече ралита в бъдеще, но той винаги е добре дошъл да се върне в тима на Форд. Маркус е прекрасен човек и трябва да се помни, че именно той ни донесе две шампионски титли, така че винаги е добре дошъл.”