Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Успехът не е само въпрос на пари, заяви Кристиан Хорнер

Успехът не е само въпрос на пари, заяви Кристиан Хорнер

47
0
Кристиан Хорнер

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер отрече категорично успехът във Формула 1 днес да е абсолютно пряко зависим от бюджета на един тим.

Вижте, Ферари и Макларън нямат много по-различен бюджет от нашия, а резултати им бяха доста различни – коментира Хорнер днес в Монако. – Най-лесно е да кажеш, че който дава най-много пари печели, но това не е така. Трябва най-добра работа на екипа, на пилотите и т.н.

Коментарът дойде като част от дискусията на днешната пресконференция в Монако, на която темата за разпределението на приходите във Формула 1 вече не можеше да бъде затворена.

Хорнер бе категоричен още, че въпросът за разпределението на приходите в спорта трябва да се отправят към Бърни Екълстоун и ФИА. Заяви също така, че акционерите са се съгласили със схемата и тя е такава, каквато и отборите са приели.

Британецът поздрави за пореден път съперниците си от Мерцедес за чудесната работа, която вършат в момента. Той заяви, че различният характер на пистата тук дава някакъв шанс и на неговия екип, защото мощността няма чак толкова голямо значение.

В Барселона направихме добра стъпка напред заедно с Рено и Тотал. Тук всичко е различно и ще видим истинския напредък в Канада – отбеляза още англичанинът, който наистина бе доста раздразнен от острите въпроси за парите във Формула 1 и заяви още, че неизлизайки в първите 45 минути на втората тренировка пилотите и екипи пестили пари!

Специална разработка за разпределението на парите в F1 ще може да намерите в следващия брой на ClubS1.