Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хаас не виждат проблем Хюлкенберг да бъде съотборник на Магнусен

В Хаас не виждат проблем Хюлкенберг да бъде съотборник на Магнусен

1155
0
Гюнтер Щайнер
Гюнтер Щайнер, снимка: Спас Генев

В екипа на Хаас не виждат проблем Нико Хюлкенберг да бъде съотборник на Кевин Магнусен от следващия сезон. Това заяви шефът на американския тим Гюнтер Щайнер.

Германецът загуби мястото си в Рено за догодина, което ще бъде заето от Естебан Окон. Нико обаче е фаворит да заеме позицията на титуляр в Хаас на мястото на Ромен Грожан. Последният по всяка вероятност ще бъде освободен.

Хюлкенберг и Магнусен имаха скандал през 2017 г., когато след Гран при на Унгария датчанинът отправи обидна реплика към съперника си след здрава битка за по-предна позиция на пистата. Щайнер обаче заяви, че не е притеснен от проблемите между двамата от миналото.

„Не мисля за това. Ще се справим със ситуацията, каза Щайнер. – Тя не зависи толкова от пилотите, а от тима. Трябва да сме практични и изборът ни на пилоти не трябва да се определя от това какви са им отношенията.“

Самият Хюлкенберг заяви, че би бил доволен двамата да са в един отбор.

„Ще съм щастлив ако това стане, каза германецът. – Трябва да приемеш твоя съотборник. С някои пилоти се разбираш добре, но това не е задължително.“

Самият Магнусен смята, че ситуацията от преди 2 години се преекспонира, като реално двамата са имали само един инцидент помежду си и той е от тогава. „Невероятно е, че още се говори за онази ситуация, каза Кевин. – Между нас двамата няма проблеми.“

Щайнер обяви още, че положението около основния спонсор на тима Рич Енърджи ще са изясни до Гран при на Сингапур (20-22 септември). През юли бе обявено, че компанията прекратява спонсорството си заради слабите резултати на тима.

След това тази информация бе опровергана на Щайнер, а Уилям Стори бе премахнат от поста изпълнителен директор на производителя на енергийни напитки.