Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън положително настроени след петъчната подготовка

В Макларън положително настроени след петъчната подготовка

958
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Спас Генев

Тимът на Макларън бе положително настроен след петъчните тренировки на пистата Ред Бул Ринг. Карлос Сайнц направи 78 тура в двете сесии и следобед се нареди пети. Испанецът ще получи наказания за смяна на задвижваща система, но въпреки това бе удовлетворен от представянето си.

„Винаги е добра новина да завършваш в топ 10 – днес дори топ 7, макар да са само тренировки”, каза Сайнц

„В сравнение с нормални изпитания моята програма бе ориентирана повече към състезанието. Но е ясно, че се стараем да се подготвим за неделя, тъй като ще има санкции. И все пак изглеждах бърз дори в единствената си кратка серия. Това като че ли увеличи повече болката от наказанието. Но няма смисъл да го мисля. Съсредоточен съм върху надпреварата, а дългите ни серии изглеждаха прилични. Предпочитам да гледам откъм положителната страна.”

Съотборникът му Ландо Норис сподели, че петъкът е преминал прилично за него

Той бе десети и сутринта, и следобед, като успя да направи 75 тура.

„Можеше да е малко по-добре, а и не беше най-чистото ми представяне заради няколкото спирания. Но поне разбираме добре колата – в коя област е слаба или силна, къде ни е необходимо подобрение. Това е по-важното. Съсредоточих се върху по-дълги серии – нещо, по което не работих на Пол Рикар. Това ми помогна в посока работа по баланса за неделя”, добави Норис.

Шефът на екипа Андреас Зайдл заяви от своя страна, че очаква сериозна битка в средата на колоната.

„Тренировките бяха напрегнати, пистата е много интересна. Имахме работа както по проверки на аеродинамични настройки, така и тестове на гуми. Температурите този уикенд са доста екстремни, вятърът – силен. Това направи работата още по-голямо предизвикателство. Горещото време ще продължи, така че ще прегледаме наученото, ще оптимизираме колите и ще довършим подготовката си”, каза още Зайдл.