Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вандоорн: Състезанията във Формула Е са по-истински от тези в F1

Вандоорн: Състезанията във Формула Е са по-истински от тези в F1

2204
0

Щофел Вандоорн смята, че в момента състезанията във Формула Е са по-истински от тези във Формула 1. Белгиецът се състезаваше за Макларън във Формула 1 през 2017 и 2018 г.

След това премина в електрическия шампионат, където кара вече втори сезон. През новата кампания той започна много силно със заводския отбор на Мерцедес и в първите 2 кръга записа 2 подиума.

„Формула 1 е един фалшив свят, в който всички защитават своите собствени интереси, каза Вандоорн пред белгийското издание Sportza. – Във Формула Е, Льо Ман и WEC ще откриете истинските състезания сега. Там отиваш да се състезаваш, а не да правиш политика.

F1 остава най-големият шампионат. Но Формула Е е един от най-конкурентните шампионати, в които съм карал. Много от пилотите имат опит във Формула 1. А други имат постижения, с които могат да влязат в F1. Формула Е е бъдещето. Затова виждаме все повече автомобилни производители в нея.“

Вандоорн твърди, че през двата сезона в Макларън, той не е имал проблем със съотборника си Фернандо Алонсо, въпреки че испанецът е бил лидерът на тима и е получавал всичко, което иска.

„Никога не съм имал проблеми с Фернандо, но той винаги получаваше това, което иска, коментира Вандоорн. – Екипът му даваше цялата си подкрепа и мощ.

И всеки пилот би се възползвал от допълнителното оборудване, което получава, за да се представи по-добре от съотборника си. Никога не съм завършвал пред него. Но от тима ми казваха да го пропускам в състезанията.“