Начало Formula E News Върджин, Фрийнс и Бърд отчетоха сравнително добър сезон във Формула Е

Върджин, Фрийнс и Бърд отчетоха сравнително добър сезон във Формула Е

149
0

 

Робин Фрийнс спечели финалното състезание от сезон 2018/2019 г. във Формула Е и донесе трето място на тима си Върджин Рейсинг в генералното подреждане при екипите. Самият той се нареди четвърти при пилотите, а съотборникът му Сам Бърд бе девети.

Успехът на Фрийнс във втория старт в Ню Йорк бе втори за него във Формула Е

От самото начало на състезанието той бе твърдо решен да се бори за най-високото стъпало на подиума. Бързо задмина Александър Симс – още в първи завой след старта – и след това не допусна да бъде застрашен.

„Колата ни бе силна, но представянето ни през сезона не винаги бе достатъчно добро”, обобщи Фрийнс.

„Страхотно е, че завършихме с успех. Според мен целият тим имаше нужда от победа. Всичко в надпреварата премина гладко. Трябваше да внимавам с енергията и гумите, след като изпреварих Симс. Със сигурност бе огромно облекчение да постигнем такъв резултат, защото от Париж насам четири пъти не бяхме завършвали надпревари. Като цяло сезонът не бе лош и се радвам, че донесох победа на отбора.”

С този успех Върджин Рейсинг вече има 10 победи във Формула Е, както и 25 подиума в 58 старта.

Сам Бърд финишира четвърти във второто състезание в Ню Йорк, където по принцип върви много силно

„Радвам се, че в крайна сметка станахме трети при отборите. Страхотно постижение е, като се има предвид, че това бе първият ни сезон като независим тим. Направихме много по-малко тестове в сравнение с други отбори. Затова и резултатът е доказателство за качествата на всички в тима ни. Благодаря на хората, които ни подкрепяха – особено на феновете. Нямаме търпение за още по-силен шести сезон на първенството”, коментира Бърд.

Управляващият директор на Върджин Рейсинг Силвен Филипи също бе доволен от топ 3 класирането на тима си.

„Това бе фантастичен начин да завършим един наистина оспорван сезон във Формула Е. Победата ни в Ню Йорк и всички други силни моменти демонстрират упоритата работа, отдаденост и умения на хората в екипа ни. Невероятно съм горд с тях. Благодаря на Ауди Спорт за страхотната работа през изминалия сезон. Поздравления за Жан-Ерик Верн и DS TECHEETAH за двете им титли”, каза той.