Начало Избрани Васьор се надява добрата форма на Алфа Ромео да продължи и в...

Васьор се надява добрата форма на Алфа Ромео да продължи и в Саудитска Арабия

549
0
Фредерик Васьор
Фредерик Васьор, снимка Алфа Ромео

Фредерик Васьор се надява добрата форма на Алфа Ромео да продължи и в Саудитска Арабия. Французинът заяви, че спечелването на още точки в Джеда, е реалистична перспектива за швейцарския екип.

Алфа Ромео се радваше на продуктивен първи кръг от сезон 2022 в F1. Новите пилоти на тима Валтери Ботас и Гуаню Жу финишираха съответно не шеста и девета позиция. Така отборът от Хинвил спечели актив от 9 точки.

Битката в средата на колоната в F1 по улиците на отново ще бъде изключително напрегната. Васьор вярва, че представянето от миналия уикенд ще даде тласък на отбора в Саудитска Арабия и ще му позволи да надгради този резултат.

Започването на сезона с два автомобила в точките е страхотно усещане. Връщането на пистата в рамките на една седмица ни позволява да насочим този ентусиазъм и инерция към, надяваме се, още един добър резултат, каза шефът на Алфа Ромео в представянето на отбора за Гран при на Саудитска Арабия.

„Бях впечатлен, но не и изненадан от начина, по който отборът подходи към уикенда. Също така съм доволен от нивото на увереност в нашия екип. Знаем, че целият отбор свърши страхотна работа миналата година, която ни доведе до мястото, където се намираме в момента. Нямаме търпение да продължаваме да покажем на света какво можем.“

Имаме ясното усещане, че разполагаме с конкурентен автомобил и решителна двойка пилоти. Със сигурност това повишава морала на всички в отбора.“

„Въпреки това не си правим илюзии за предстоящото предизвикателство. Видяхме колко бяха малки разликите в Бахрейн и колко конкурентни са всички тимове в средата на колоната.“

Знаем, че трябва да сме на върха на възможностите си. Искаме да запишем още един добър уикенд. Ако успеем да го направим, можем да се надяваме отново да имаме два болида в зоната на точките.“

Малко преди началото на уикенда в Джеда, Ботас очаква отборите да продължат да се борят за позиции в средата на колоната. Освен това смята, че някои екипи ще разполагат с нови компоненти по своите коли. Въпреки това финландецът със сигурност е бил окуражен от представянето на отбора и мотивацията на всички в гаража на Алфа Ромео.

„“Сезон 2022 е още в самото си начало. Очакваме балансът на пистата да се променя напред-назад, тъй като отборите въвеждат актуализации. Ние също не стоим на едно място и сме решени да останем на върха на кривата, каза той.

Виждам истинска мотивация в отбора. Беше страхотно да видя радостта по лицата на  всички хора, които работят в гаража или във фабриката в Хинвил. Вървим в правилната посока. Гран при на Саудитска Арабия ще бъде още едно състезание, в което можем да се борим за добър резултат.“

Същевременно неговият съотборник в Алфа Ромео Гуаню Жу иска да продължи да работи усилено, за да усъвършенства уменията си във F1 и да трупа повече ценен опит.

„Всяко влизане в кокпита е шанс да науча нещо ново и да се чувствам по-комфортно в автомобила“, каза той преди второто си състезание в F1.

Знам, че трябва да продължавам да работя усилено, не само защото знам колко конкурентни са всички около мен, но и защото изисквам най-доброто от себе си във всеки един случай. Пистата в Джеда не е нова за мен. Миналата година се състезавах на това трасе като пилот от F2. Разбира се, сега съм изправен различно изживяване, тъй ще бъда с автомобил от F1.“

„Въпреки промените в някои завои, Джеда си остава невероятно предизвикателна писта, която изисква 100% концентрация и наказва всяка една грешка. Надявам се да се справя по-възможно най-добрия начин“, сподели Гуаню Жу.