Начало Списание Възраждането на Уилямс

Възраждането на Уилямс

24
0

Тимът на Уилямс спечели едва 5 точки през 2013 г. във Формула 1. Завърши сезона на 9-то място. Само Маруся и Катерам останаха зад него.
Тази година екипът бе с 216 точки три кръга преди финала, трети при конструкторите, с реален шанс за вицешампионската титла зад коронованите в първата Гран при на Русия шампиони от Мерцедес!
Пилотите на отбора са редовно на подиума и единствени успяха да победят Сребърните стрели в бързи квалификационни обиколки.
Подобно преобразяване е наистина забележително и каква по-добра перспектива към него от гледната точка на Роб Смедли – човека, който ръководи технически екипа на пистата.
Лъчезарният англичанин, прочул се като инженер на Фелипе Маса, сподели и част от вижданията си за управлението в Гран при изобщо, заповедите от бокса и, разбира се, историята си с бразилския пилот.
Най-голямата бомба в падока обаче взриви Себастиан Фетел с напускането си на Ред Бул. Ударната вълна завъртя на 300 оборота въртележката в разпределението на позициите на пилотите и това е друга от темите ни в този брой.
Убедеността, че Себастиан ще се окаже в Маранело догодина, се съчета с поредния анализ на италианския ни колега Паоло д’Алесио. Той отново разглежда болида на Ферари и открива немалко добри решения в модела за използване в проекта за 2015 г., от който да се отстранят вече напълно ясно локализираните проблеми.
В друг ексклузивен разговор инженерът на Ромейн Грожан Аяо Комацу открива пътя на един японец до Формула 1 и начина на общуване с талантлив пилот.
Техническите теми този път са свързани с буталата в моторите от Гран при, новия симулатор на Ферари и първите изпитания на бъдещия Хюндай i20 WRC за световния рали шампионат, където VW също взе титлата при конструкторите този сезон, но динамиката е голяма.
За жалост през последния месец отново се върнахме и към темите за опасностите в моторния спорт. С мотоциклет загина обичаният италиански пилот Андреа де Чезарис. За него ви разказваме в специален материал, а в болницата Мие между живота и смъртта до редакционното приключване на броя все така се намираше Жул Бианки, за когото стискаме палци.

 

Електронен вариант на броя може да намерите в e-spisanie.com