Начало Formula E News Верлайн: Надявам се Де Врийс да не стигне до F1

Верлайн: Надявам се Де Врийс да не стигне до F1

2765
0
Ник де Врийс и Паскал Верлайн, Формула Е
Ник де Врийс и Паскал Верлайн, снимка Мерцедес

Паскал Верлайн е останал недоволен от поведението на Ник де Врийс в последното състезание за сезон 2021-22 във Формула Е. Пилотът на Порше каза няколко неприятни думи на своя съперник след сблъсъка между двамата във вчерашната надпревара в Сеул.

В началната фаза на състезание номер 2 по улиците на Сеул Верлайн и де Врийс водеха битка за позиция извън топ 10. Двамата съперници се удариха на първи завой. Германецът завърши сезона в стената и бе много ядосан от поведението на своя съперник. Междувременно нидерландецът продължи напред, преди да се прибере в бокса заради пораженията, предизвикани от инцидента.

След инцидента Верлайн се обади по радиото и каза неприятни думи за бившия световен шампион във Формула Е. Пилотът на Мерцедес най-вероятно ще напусне електрическия шампионат след оттеглянето на германския отбор и може да се озова във Формула 1, тъй като е свързан с място в Уилямс.

Надявам се де Врийс да не стигне до F1!“, каза Верлайн, цитиран от The Race. След това пилотът от германски произход е нарекъл своя колега „шибан идиот.“

В крайна сметка стюардите сметнаха, че Де Врйис е отговорен за сблъсъка и наложиха на 27-годишния състезател наказание от пет секунди със задна дата.

Верлайн коментира инцидентите между него и състезателя на Мерцедес.

„При първия инцидент той направи движение при спиране в завой номер 20. Трябваше да блокирам четирите си гуми и едва не катастрофирах, заради което загубих една-две позиции.“

„Една обиколка по-късно той влезе в режим на атака и при първата възможна опция направи прекалено оптимистично движение в първи завой. Де Врийс се плъзна напълно на изхода на завоя, блъсна се в моя автомобил, повреди окачването си и унищожи състезанието ми с това твърде късно спиране. След това имаше проблеми да вземе някои завои, което не странно.“

„Такива маневри не са присъщи за този шампиона. В крайна сметка той унищожи както моето, така и своето състезание и получи две наказателни точки.“

Доста често едни и същи пилоти се движат прекалено опасно. За съжаление този път аз бях негова жертва“, допълни Верлайн.

27-годишният състезател ще има нов съотборник в лицето на Антонио Феликс да Коща. Португалецът заменя Андре Лотерер, който се връща в WEC.

Самият де Врийс заяви, че първоначално не се е противопоставил на твърдата защита на Верлайн, тъй като не е бил в атакуващ режим. После той е очаквал пилота на Порше да действа по подобен начин след като е минал през зоната за активация.

Когато активирах атакуващия режи и го изпреварих, очаквах същия подход и от него. Той определено искаше да се бори, каза нидерландецът.

Вече се бях направи маневрата, когато дясната му той удари задната част на моя автомобил. В крайна сметка именно това доведе до пораженията, които ме принудиха да се оттегля.“

Какво друго да кажа? Всеки има право да каже това, което мисли. Това беше състезателен инцидент, който не трябва да бъде толкова раздухван“, допълни Ник де Врийс.

Въпреки отпадането на нидерландеца, Мерцедес си тръгна от Формула Е с титлите при пилотите и отборите благодарение на Щофел Вандоорн.