Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верлайн се предложил на Хаас, Щайнер не го иска

Верлайн се предложил на Хаас, Щайнер не го иска

1853
0
Паскал Верлайн
Паскал Верлайн, снимка: Махиндра

Паскал Верлайн иска да кара за екипа на Хаас през следващия сезон. Това заяви шефът на тима Гюнтер Щайнер. Последният обаче каза, че в тима не се интересуват от него, защото не е карал във Формула 1 за последните 2 години.

Верлайн кара в Гран при за Мейнър и Заубер през 2016 и 2017 г., след което остана без място във Формула 1 за последните 2 години. В последния сезон Верлайн се състезава във Формула Е за тима на Махиндра.

Очаква се той да остане в тима като съотборник на Жером Д‘Амброзио и през следващия 6-и сезон от електрическия шампионат.

С оглед на това, че местата и на двамата настоящи пилоти на Хаас – Магнусен и Грожан, не са сигурни, то Верлайн е смятал, че има шанс да се пребори за титулярно място.

„Паскал е извън Формула 1 вече 2 години, обясни Щайнер“. „Той бе дошъл на състезание преди няколко кръга и дойде да ме посети. Попита дали има възможност да кара за нас. Казах му, че за жалост няма. И причината е, че той не е във Формула 1 в последните 2 години. А ние искаме пилот, който има опит и е в F1 от дълго време.“

Фаворит за мястото на Грожан в Хаас е Нико Хюлкенберг, който беше освободен от Рено. На негово място бе нает Естебан Окон.

„Ще избираме между Нико и Ромен“, каза Щайнер. „Още не сме взели окончателно решение.“ Смята се, че то ще бъде обявено в уикенда за Гран при на Сингапур след седмица.