Начало Избрани Верстапен: Чувствах се наистина комфортно всеки път когато карах RB19

Верстапен: Чувствах се наистина комфортно всеки път когато карах RB19

1007
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен е много доволен от темпото на RB19 след края на днешните тестове в Бахрейн. Пилотът на Ред Бул прекара ден и половина в новия болид на австрийския отбор и записа солиден брой обиколки.

Верстапен бе зад волана на RB19 във вчерашния ден. Тогава той навъртя 157 обиколки и бе еднолично на върха и в двете сесии. Днес нидерландецът отстъпи автомобила на Серхио Перес преди обед след което отново се върна на пистата и продължи програмата на своя тим

Двукратният световен шампион водеше през по-голямата част от следобедните изпитания преди да бъде изместен от Гуаню Жу. Така той финишира на втора позиция в предпоследния ден тестове в Бахрейн.

Верстапен не успя да запише толкова голям брой турове [47] заради теч на масло. Това накара нидерландеца да се върне в бокса и да изчака повече от половин час преди проблема да бъде отстранен. Механиците на Ред Бул дори свалиха пода на неговия болид и извършиха някои поправки.

Въпреки тези проблеми Верстапен и Ред Бул успяха да извършат много работа по настройките и промените в RB19. 25-годишният състезател призна, че е доволен от скоростта на автомобила и няма търпение за откриващия кръг за сезона, който ще се проведе след седмица.

„Тестовите дни [преминаха] добре, особено в четвъртък, когато изминахме много обиколки [157] и успяхме да тестваме много неща“, каза Верстапен.

„Днес се съсредоточихме малко повече върху детайлите и направихме малки стъпки. Автомобилът реагира много добре на всичко, което променяме в него. Научихме много за следващия уикенд, а също и за състезанията след това“, добави пилотът на Ред Бул.

„Много съм доволен. Чувствах се наистина комфортно всеки път когато карах RB19. Радвам се, че успяхме да стартираме с толкова добра инерция, което също е важно.“

Верстапен приключи участието си в предсезонните тестове в Бахрейн. Сега пилотът на Ред Бул ще се фокусира изцяло върху откриващия кръг за сезон 2023 на пистата Сахир.

„За мен това бяха положителни тестови дни. Сега предстои да видим колко бързи ще бъдем тук, в Гран при. Честно казано съм позитивно настроен за следващата седмица“, допълни Макс Верстапен.