Начало Избрани Макс Верстапен: Ще се върнем по-силни

Макс Верстапен: Ще се върнем по-силни

1717
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Откриващото състезание за сезон 2022 в F1 беше пълен провал за Ред Бул. Отборът от Милтън Кийнс претърпя двойно отпадане на пистата Сахир. Въпреки това световният шампион Макс Верстапен предупреди, чебиковетеса готови да дадат по-силен отпор в Джеда.

Верстапен изглеждаше готов да се изправи срещу лидера в състезанието Шарл Льоклер в заключителните етапи на състезанието . Нидерландецът бе облагодетелстван от късната кола за сигурност, появила се заради спирането на Пиер Гасли.

Но това така и не се случи. Пилотът на Ред Бул трябваше да се бори с няколко проблема по време на състезанието, преди да бъде се прибере в бокса четири обиколки преди края заради проблем с горивото.

Няколко тура по-късно, същата съдба сполетя и съотборника му в Ред Бул Серхио Перес. Мексиканецът отпадна в предпоследната обиколка, докато водеше битка за третото място с Люис Хамилтън.

Миналият уикенд беше труден за всички нас. Ние печелим и губим като отбор. Ще се върнем по-силни, заяви Верстапен.

Разполагаме с добър пакет. Бяхме доста конкурентоспособни в Бахрейн, така че очаквам настоящият уикенд е положителен. Предстои много дълъг сезон. Това ще бъде едва второто състезание от общо 23.“

Верстапен смята, че високоскоростната писта в Джеда трябва да предостави на пилотите няколко предизвикателства и приятни изживявания.

Гледайки напред към Саудитска Арабия, пистата все още е много нова за нас. Миналата година влажността беше предизвикателство. Организаторите направиха някои малки корекции на видимостта в някои завои. Любопитен съм да видя как ще бъде този път, каза действащият световен шампион.

Това е наистина бърза писта, която разполага с много високоскоростни прави. Тази година автомобилите са малко по-тежки. Със сигурност ще бъде наистина интересно да видим как ще се представят на трасето. Очаквам го с нетърпение. Надявам се да бъде приятно изживяване!“

Вторият пилот на Ред Бул Серхио Перес бе видимо огорчен от отпадането си в Бахрейн. Той бе толкова близо до качване на подиума. Подобно на своя съотборник, Макс Верстапен, мексиканецът заминава за Саудитска Арабия, решен да компенсира тежката загуба.

В Бахрейн беше доста трудно. Бях само на една обиколка от това да започна сезон 2022 на подиума. Уверен съм в потенциала на отбор и ще работим заедно, за да го разгърнем докрай, каза той.

„Има и нещо положително във всичко това. Очаква ни много дълъг сезон. Ние разполагаме с бърз автомобил. Чувствах се много конкурентноспособен през цялото състезание на Сахир.“

Надявам се да намеря това силно темпо и да го използвам през целия рейс уикенд в Джеда. Миналия сезон бяхме свидетели на едно лудо състезание. Пистата е много предизвикателна. Очаквам да имаме повече затруднения с новите автомобили.“

За съжаление не успях да завърша състезанието през 2021 г. Искам да има чиста надпревара, в която мога да покажа пълния потенциал на този автомобил„, обобщи Серхио Перес.