Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен говорил с Норис за възможността да са съотборници; Ралф Шумахер: Макс...

Верстапен говорил с Норис за възможността да са съотборници; Ралф Шумахер: Макс ще реши кой ще му е съекипник

4213
0
Ландо Норис, Макс Верстапен
Ландо Норис и Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен е говорил с Ландо Норис за възможността да са съотборници в Ред Бул, каза нидерландецът. Двукратният световен шампион и британският пилот са близки приятели. Името на Норис се свързва с най-големите отбори в Гран при, докато той още кара за Макларън.

„Да, говорили сме“, потвърди Верстапен пред Скай Италия.

„Но той има много дълъг договор с Макларън и никой не знае какво ще се случи в бъдеще“, допълни пилотът на Ред Бул

Спекулациите около бъдещето на Серхио Перес и дали ще остане в Ред Бул се завърнаха с пълна сила след лятната пауза във Формула 1. Кристиан Хорнер настоява, че мексиканският пилот ще продължи да кара в екипа и през 2024 г.

„Ситуацията на Чеко за догодина е ясна. Той е пилот на Ред Бул Рейсинг. Имаме договор с него. А и независимо от споразуменията, ние сме доволни от неговата работа. Видяхте го и на Зандвоорт, просто нямаше шанс с това превишение на скоростта. Той е втори в генералното класиране и освен това е единственият пилот освен Макс, който е печелил победи тази година. Лесно е да го нападат, когато, когато летвата е вдигната толкова високо от другата страна“, коментира Хорнер в Нидерландия.

Преди уикенда на Зандвоорт Хелмут Марко заяви, че „нищо не е на 100% сигурно в F1“. След това и той каза, че от екипа имали вяра на Перес, но пък може да си промени отново мнението.

„Все още имаме вяра в Перес. Той трябва да завърши сезона на второ място. Честно казано, понякога сам си оказва натиск. До Макс обаче животът на всеки човек би бил труден“, каза Марко

Ралф Шумахер отдавна твърди, че дните на Перес в тима от Милтън Кийнс са преброени. Случилото се по време на уикенда в Нидерландия само затвърди мнението му.

„Мисля, че дните му в Ред Бул са преброени“, повтори още веднъж бившият F1 пилот, който понастоящем е част от екипа на Скай Германия за отразяване на световния шампионат.

„Доктор Марко не е известен с доброто си сърце. Перес просто не може да се справи и това води до сериозни грешки. През целия уикенд на Зандвоорт изглеждаше намръщен, разочарован и някак отсъстващ. Според мен вече се водят разговори за раздяла в края на сезона“, каза още Ралф Шумахер.

„Предполагам, че в крайна сметка Макс ще реши кой ще му е съотборник, което няма да е необичайно. [Аертон] Сена и брат ми [Михаел Шумахер] имаха това право. Когато пилот като Верстапен допринася в толкова голяма степен за успехите на отбора си, то мисля, че е най-добре да му се осигури възможно най-много от това, което той иска“, коментира още Ралф Шумахер

Друг бивш пилот от Формула 1 – Кристиян Алберс – пък работи по отразяването на шампионата в Нидерландия има малко по-различно впечатление.

„Напоследък несъгласието на Хорнер с Хелмут Марко е много сериозно забележимо. Придобивам усещането, че Хорнер просто иска [Даниел] Рикиардо обратно в колата (в Ред Бул)“, отбеляза Алберс.