Начало Избрани Верстапен и Мерцедес номинирани за Лауреус

Верстапен и Мерцедес номинирани за Лауреус

1514
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен получи номинация за наградата Лауреус. Действащият световен шампион във Формула 1 е сред отличените номинирани за наградата Спортист на годината, която ще бъде връчена на предстоящото награждаване. Това е втора номинация за нидерландеца, след като първата бе през 2016. 

Пилотът на Ред Бул спечели титлата в Абу Даби по изключително драматичен начин. Той се изправя срещу селекция от невероятни спортисти. Сред тях са легендата от Националната футболна лига (NFL) Том Брейди, футболистът от Байерн Мюнхен Роберт Левандовски, тенисистът Новак Джокович, плувецът Keйлъб Дресел и звездата на атлетиката Елуит Кипчоге. Всичките те са в категорията на Верстапен.

Макс не е единственият участник от F1, който е получил номинация. Отборът на Мерцедес също е предложен за подобна награда след като спечели осма поредна титла при конструкторите. Така те може да спечелят приза за Отбор на годината.

Друг член от елита на моторните спортове също получи номинация на Лауреус. Това е шесткратният световен шампион в MotoGP Марк Маркес. Испанецът участва в категорията „Завръщане на годината“.

Марк пропусна сезон по-голямата част 2020 заради тежко падане на Херес. След получени усложнения с дясната му ръка той се завърна в началото на миналата година. Въпреки дългото си отсъствие успя да запише три успеха, съответно в Германия, Америка и Емилия Романя.

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън спечели наградата на Лауреус за спортист на годината през 2020. Миналата година той получи специален трофей Laureus Athlete Advocate of the Year. Причината за това бе продължаващите му усилия за насърчаването на расовата справедливост и многообразието. 

Победителите в различните категории за на наградите на Лауреус за 2022 ще бъдат обявени на виртуално събитие. Според предварителните планове то трябва да се проведе през пролетта.