Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Можем да спечелим отново само с голям късмет

Верстапен: Можем да спечелим отново само с голям късмет

1802
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Спас Генев

От Иван Тенчев, наш специален пратеник в Австрия

Миналогодишният победител в Гран при на Австрия Макс Верстапен заяви, че ще се нуждае от много голям късмет, за да спечели отново и в неделя. Той заяви, че Мерцедес сега са много пред останалите, а неговият екип Ред Бул може да се бори евентуално с Ферари. Според Макс в предишното състезание във Франция ясно се е видяло, че му липсва скорост на правите спрямо Скудерията и губят от тима от Бракли в поне два-три завоя.

„Честно казано, мисля, че можем да спечелим само ако имаме голям късмет”, заяви холандецът. Той обаче не се присъедини към критиката към начина на управление на спорта и доминацията на един тим, която отправи Люис Хамилтън въпреки победата си в Гран при на Франция.

„Във Формула 1 винаги е било така. Преди бяха Ред Бул, още по-рано – Ферари, преди тях – Уилямс, Макларън”, допълни Верстапен. „Просто един екип се справя по-добре при смяната на правилата. Прочита ги по-добре. Не знам дали има начин всички да се изравнят или нещо подобно.”

Верстапен се изказа и против идеите да има едни и същи съдии – бивши пилоти на стартовете от световния шампионат. Той обясни, че това е все едно във футбола да има един и същи рефери, което е абсурдно. Макс каза също така, че дори и стюардите да са само бивши пилоти, пак всеки ще чете правилата по различен начин. Той смята, че трябва по-скоро да се търсят нови формулировки на точките в регламента.