Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен не е съгласен с Марко, че в Ред Бул са допуснали...

Верстапен не е съгласен с Марко, че в Ред Бул са допуснали грешка при развитието на RB20

3792
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен не смята, че отборът на Ред Бул е допуснал грешка при развитието на болида RB20 през сезон 2024. Това мнение противоречи на казаното от Хелмут Марко, според когото новостите правели автомобила все по-непредсказуем, труден за настройване и балансиране.

„Случаят не е такъв. Но разбира се, екипът анализира много данни и от там могат да се открият някои нови неща. Този процес започва тук, на Зандвоорт“, коментира Верстапен

„Да, проверихме всичко по колата. Очевидно е, че работим здраво непрекъснато и се надяваме, че този уикенд ще получим някои отговори. Оттам нататък ще продължим напред, за да видим какво друго можем да открием и какво бихме могли да подобрим по колата“, допълни Верстапен.

В петъчните свободни тренировки Верстапен бе втори в първата и пети във втората сесия на Зандвоорт.

„В първата тренировка не карахме кой знае колко. Предполагам, че представянето във втората сочеше по-добре къде сме. Малко сме прекалено бавни в къси серии, както и в дълги, така че имаме работа за вършене. В момента нямаме ясен отговор как да постигнем подобрение в това отношение, но ще разгледаме информацията. Бяхме бавни, просто е“, каза Верстапен.

Нидерландецът допълни, че в Ред Бул не са изненадани от тази ситуация, тъй като тя е една и съща за тях от няколко надпревари насам.

Главният инженер на Ред Бул Пол Монахан също като Верстапен посочи, че данните не сочат някъде да има пропуск в развитието на RB20 досега. Досега само Серхио Перес подкрепи изразеното от Марко мнение за грешка в развитието на автомобила. Мексиканският пилот каза, че отборът знаел къде се намира с колата в момента.

„Един-два ъпгрейда може би ни отведоха в грешна посока. Мисля, че в момента знаем точно как работи болидът. Това е добре, защото не мисля, че бе съвсем ясно в последните няколко надпревари. Друг въпрос е дали можем да оправим нещата и да се върнем на нивото, на което бяхме по-рано“, каза по-рано Перес.

Днес мексиканският пилот неколкократно излита от пистата Зандвоорт. Той остана 12-ти във втората петъчна сесия

„Тествахме доста неща на пистата. Мисля, че представянето ни е малко по-добро, отколкото сочи резултатът в класирането. Сбърках в 12-ти завой, излетях настрани и загубих няколко десети. Имаме работа, особено по отношение на темпото в дълга серия. Мисля, че колите ни бяха в много различни версии, така че ни предстои сериозен труд“, каза Перес.