Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Очаквам с нетърпение предстоящия състезателен уикенд в Бахрейн

Верстапен: Очаквам с нетърпение предстоящия състезателен уикенд в Бахрейн

2213
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен коментира предстоящата Гран при на Бахрейн. Пилотът на Ред Бул „очаква с нетърпение предстоящия рейс уикенд на пистата в Сахир“. Верстапен също така се надява на силен резултат още в първото състезание за тази година.

Верстапен започва сезон 2024 като абсолютен фаворит. 26-годишният състезател наложи доминацията си през миналата година. Верстапен спечели 19 от общо 22 състезание и счупи още няколко рекорда

Тази година Верстапен отново е най-сериозният претендент за световната титла. Състезателят на Ред Бул беше най-бърз в първия ден от предсезонните тестове в Бахрейн. Макар да не оглави класирането в следващите два дни, нидерландецът показа отлична скорост в дългите серии с обиколки. Това кара мнозина да смятат, че именно той ще спечели предстоящата Гран при на Бахрейн.

„Очаквам с нетърпение предстоящия уикенд в Бахрейн. Имахме няколко добри тестови дни и научихме много неща за автомобила. Разбира се, не искаме да изпреварваме себе си и все още трябва да сме сигурни, че правим всичко както трябва, за да имаме силен първи уикенда“, сподели Верстапен. Пилотът на Ред Бул спечели миналогодишната Гран при на Бахрейн и се надява сега да повтори този успех.

„Всички направиха много обиколки ма пистата в Бахрейн. Затова се надяваме да не срещнем твърде много изненади по отношение на посоката на настройките за предстоящата седмица. Като цяло съм развълнуван да започна сезона и да започна да се състезавам отново“, добави трикратният световен шампион.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес също има добри спомени от Бахрейн. Мексиканецът финишира втори в миналогодишното издание на надпреварата. През 2020 г. той спечели едва от двете надпревари в Сахир, а преди 10 години записа първия си подиум на това трасе

„Най-накрая е време за състезания. Наистина очаквам с нетърпение този уикенд. Имахме солидна седмица с тестове. По време на нея използвахме максимално всичко, което можехме. Автомобилът се чувстваше наистина добре, бях доволен от него и чувстваме, че надеждността е налице“, каза Перес.

„Винаги е интересно да видиш как се променят нещата през първия уикенд, влизайки в квалификацията и след това в състезанието с много нови концепции на стартовата решетка“, продължи пилотът на Ред Бул. „Много отбори изглеждат силни, но е толкова трудно да се каже колко точно. Поехме нова посока с RB20 и съм развълнуван да се кача в автомобила в конкурентна среда и да видя как ще се справим. Не гледам прекалено напред в бъдещето. Искам да се чувствам комфортно с автомобила и да приемам нещата състезание по състезание. Очаквам 2024 г. да бъде близка битка между отборите, което може да направи нещата забавни“, заключи Серхио Перес.