Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Огромно удоволствие е да караш такава кола

Верстапен: Огромно удоволствие е да караш такава кола

1346
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен доминира през целия уикенд за Гран при на Испания и приключи с победа в надпреварата на пистата Каталуния. Пилотът на Ред Бул поведе на старта и не позволи да бъде застрашен в нито един момент.

„Огромно удоволствие е да караш такава кола. Това си пролича и днес. На пистата имаше доста различни стратегии, но ние бяхме с правилната. Отново спечелихме тук, което е невероятно!“, каза Верстапен след финала.

„Аз бях с по-твърди гуми в началото и знаех, че стартът няма да е лек. За щастие нищо не се случи. Направихме още един силен уикенд и това искам да виждам – от себе си, от отбора. Надявам се да продължим така и по-нататък през годината.“

Кристиан Хорнер коментира, че състезанието е можело да се окаже далеч по-сложно за Верстапен.

„Макс обаче се справи перфектно. Стартът бе жизненоважен. Той единствен бе с медиум (в челото). Беше твърд, но честен в първия завой и след това само трупаше преднина. Работата при питовете бе страхотна. Такива дни трябва да се помнят в лошите моменти, каквито, сигурен съм, ще има в бъдеще. Нещата около нас се променят. Вижте квалификационната обиколка на Ландо [Норис]. Мерцедес-ите имаха силно състезателно темпо днес. Ферари нямаше скорост, но ние мислехме, че може и да има. Трудно е да се предвиди кой къде ще е за всеки отделен кръг. Отборът ни обаче бе изключителен“, каза още шефът на Ред Бул.