Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен смята, че при дъжд в неделя има шанс да стигне до...

Верстапен смята, че при дъжд в неделя има шанс да стигне до челните позиции

1479
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен смята, че при дъжд в неделя в Гран при на Италия има шанс да стигне до челните позиции.

Пилотът на Ред Бул ще трябва да потегли от дъното на колоната на Монца заради използването на 4-а задвижваща система за сезона. А тя е най-новата спецификация на Хонда, която бе изпробвана за първи път на Спа.

„Трябва да стартираме от дъното на решетката и да изпреварваме, каза Верстапен пред Sky Sports. – Реалистично погледнато, може би сме в състояние да се борим с Мерцедес ако стартираме отпред. Но това щеше да бъде трудно. Затова предпочетохме да стартираме от дъното и да се опитаме да стигнем до 5-ото място. И малко дъжд в неделя би бил чудесен за нас.“

На същото мнение е и спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер. Според него валежи в неделя ще помогнат на Макс да се върне в челото на колоната.

„Избрахме стратегически да изтърпим наказанието си тук, каза Хорнер. – На тази писта може да се изпреварва. И ако времето е малко като това в първата тренировка, всичко може да се случи. А прогнозата е за такива условия в неделя към обяд.“

Главният съветник в Ред Бул Хелмут Марко дори смята, че Верстапен може да стигне дори до място на подиума в надпреварата.

Другият пилот на Ред Бул Алекс Албон кара с нова каска. С нея „биковете“ тестваха дали се подобрява представянето на пакета като цяло от аеродинамична гледна точка.

Алекс Албон
Алекс Албон, снимка: Ред Бул Контент Пуул