Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Така и не влязох в ритъм и не постигнах пълен контрол...

Верстапен: Така и не влязох в ритъм и не постигнах пълен контрол над гумите

2479
0
Макс Верстапен, Ред Бул
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен бе най-бърз в първата тренировка за Гран при на Австралия и трети във втората сесия, която бе повлияна от дъжд. Той коментира в края на деня, че така и не е успял да накара гумите да работят както иска. Верстапен добави, че се чувства добре физически, след като вчера обясни колко зле му е било в Саудитска Арабия.

„Колата върви добре, доколкото мога да направя такова твърдение в настоящия момент. Така и не намерих работен прозорец, в който да усещам, че имам пълен контрол над гумите. Трябва да прегледаме това, но съм сигурен, че всичко ще е наред. Асфалтът тук е хлъзгав, има ниско сцепление. Това по принцип прави трудна задачата да накараш гумите да работят. И е особено сложно ако искаш да натиснеш още при излизането от пита“, обясни нидерландецът.

„Така и не влязох в ритъм заради прекъсванията. Утре сигурно ще е сухо, така че се фокусирахме в тази посока. Иначе се чувствам добре. Това е важно, когато целта ти е да направиш силен уикенд“, коментира още Верстапен

Серхио Перес на няколко пъти попада в трафик, който му проваляше бързи обиколки. Според мексиканския пилот на Ред Бул утре ще се види реалното разпределение на силите на пистата Албърт парк.

„Беше лека лудост, особено в началото на втората тренировка. Имам чувството, че мнозина все още имаха проблеми с GPS данните, защото бе истински хаос. И една обиколка не можах да направя като хората“, заяви Перес.

„Направихме някои добри промени след първата сесия. В първи и втори сектор усещах, че имаме напредък, но както казах, така и не успях да направя нормален тур следобед при този трафик в последната част на пистата. Останах малко изненадан, че не мога да усетя добре пистата на мокро. На сухо обаче болидът вървеше страхотно.“

„Имаме много работа за последната тренировка. Мисля, че ще пристъпим към състезанието малко на сляпо, което ще е интересно“, каза още Перес.