Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Трябва да направя добър старт

Верстапен: Трябва да направя добър старт

2245
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул
Макс Верстапен спечели квалификацията за Гран при на Бахрейн в F1. Пилотът на Ред Бул бе най-бърз и в трите свободни тренировки и логично триумфира в Q3. По този начин той затвърди доброто представяне на Червените бикове от тестовете. Също така нидерландецът похвали  представянето на RB16B във всеки един сектор на пистата Сахир.

„Още по време на предсезонните тестове знаехме, че ще сме много бързи на това трасе. През целия състезателен уикенд колата работи много добре и бе много приятна за каране. В квалификацията всичко бе перфектно и съм много щастлив от факта, че ще стартирам от първа позиция“, сподели Верстапен.

Пилотът на Ред Бул коментира и феноменалната си последна обиколка, с която изпревари световния шампион Люис Хамилтън с почти четири десети.

„Вятърът изигра голяма роля във всяка една сесия. Това създава трудности при настройването на колата. Първият ми тур в Q3 не бе идеален, но знаех, че балансът на колата е добър и дадох всичко от себе си в последния си опит“, каза Макс Верстапен.

Въпреки доминацията си от началото на уикенда, нидерландецът очаква тежка битка с Мерцедес в състезанието.

„Като цяло колата работи много добре в къса и дълга серия с обиколки. Радвам се, че ще стартирам от по-чистата страна на пистата. Много е важно да направя добър старт. Колата ни е много добра и ако нямаме никакви проблеми ще можем да се борим за успеха“, завърши Верстапен.