Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен за най-бързия тур в Испания: Не съм направил нищо грешно

Верстапен за най-бързия тур в Испания: Не съм направил нищо грешно

1307
0
Макс Верстапен, Кристиан Хорнер
Макс Верстапен и Кристиан Хорнер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен не послуша екипа си Ред Бул, когато към края на Гран при на Испания му бе казано по радиото да не се опитва да гони най-бързата обиколка в състезанието. Състезателният му инженер Джанпиеро Ламбиазе му каза, че е с предупреждение за спазване ограниченията на трасето. След това нидерландецът все пак записа най-добрия тур в надпреварата.

„Аз карах в рамките на белите линии. Просто накрая дадох малко повече газ, така че не съм направил нищо грешно“, заяви Верстапен

„Те не знаят какво темпо е останало в колата, когато ми казват колко е най-бързата обиколка и да не се притеснявам за това. Но аз бях убеден, че мога да я направя. Просто трябваше да остана в границите на белите линии, но вече можем да се шегуваме със ситуацията. Даже с Хелмут [Марко] се смяхме по въпроса след финала, така че съм почти сигурен, че нямат проблем“, допълни пилотът.

За Марко Верстапен не може да стори нищо лошо и това пролича и в коментара му относно тази ситуация.

„Накрая Макс искаше най-бързата обиколка, а гумите му далеч не бяха в такова добро състояние, колкото тези на Чеко (Серхио Перес – б.р.). Когато си на такава позиция, обикновено не поемаш рискове, но подобно нещо не може да разсее Макс (от целта му. И не можеш да му се сърдиш.“

Шефът на Ред Бул в F1 Кристиан Хорнер единствен каза, че по въпроса ще бъде проведен разговор

„Инженерът му просто го информира, че още едно провинение ще доведе до наказание и да не поема рискове, гонейки най-бързата обиколка. Те имат взаимоотношения като отдавна женена двойка – едва ли не обсъждат какво да гледат по телевизията. Но Макс винаги е в пълен контрол, наясно е с рисковете. Все пак бе в състояние да запише най-бързия тур, при това доста комфортно като се има предвид състоянието на гумите му“, обясни Хорнер.

„Той е в колата и е наясно (какво е състоянието ѝ). Разбира се, ще говорим за това. В такава ситуация има много за губене, така че ще проведем сериозен разговор. Ние можем само да предадем информацията. Той решава какво да прави с нея“, каза още ръководителят на Ред Бул.