Начало Формула 1 Ветровит уикенд очаква F1 на Сахир

Ветровит уикенд очаква F1 на Сахир

3090
0

Метеорологичните условия по време на предсезонния тест в Бахрейн бяха необичайни. Отборите от Формула 1 трябваше да се справят дори с пясъчна буря. За уикенда на първия кръг от сезон 2021, който също е на пистата Сахир, обаче не се очакват подобни крайности, макар че ще е доста ветровито.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

В петък и събота прогнозата е за слънчево време с температури през деня, достигащи до 34-35 градуса. Привечер ще захладнее до около 22-23, но вятърът ще се усили. Очаква се особено в събота вечер, когато ще се проведе квалификацията, да достига до 27 км/ч. По време на и след предсезонния тест мнозина от пилотите посочиха, че автомобилите се влияят сериозно от вятъра – както от скоростта, така и от посоката му. Това може да окаже влияние върху представянето им в официалната тренировка за определяне позициите на стартовата решетка.

Прогнозата за неделя – деня на състезанието – е за вятър със скорост около 45 км/ч и температура от порядъка на 24-26 градуса. Възможни са пориви на вятъра с доста по-голяма скорост.

Надпреварата този уикенд ще е 17-ата Гран при на Бахрейн и 18-ти старт на пистата Сахир. През миналия сезон на външната конфигурация на трасето се проведе и второ състезание. То бе част от ревизирания заради пандемията от коронавирус календар.