Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вилньов: Люис трябва да опита да спечели осма титла; Ралф Шумахер: Фетел...

Вилньов: Люис трябва да опита да спечели осма титла; Ралф Шумахер: Фетел може да замести Хамилтън

4862
0
Себастиан Фетел, Люис Хамилтън
Себастиан Фетел и Люис Хамилтън; снимка: Астън Мартин

Люис Хамилтън трябва да се върне и да опита да спечели осма титла, смята Жак Вилньов. Световният шампион за 1997 г. предположи пред motorsport.com, че реакцията на пилота на Мерцедес относно изхода на миналогодишното първенство във Формула 1 е била негативна.

„За спорта така или иначе е добре, защото сега Люис трябва да се върне и да опита да спечели осма титла, като освен това е агресивен при този си опит“, заяви Вилньов

„В крайна сметка историята бе отразявана наистина много по вестниците. Нещата бяха малко противоречиви, но така се получава винаги, когато се стигне до последното състезание.“

Вилньов изказа мнение и по въпроса дали Хамилтън ще се състезава през сезон 2022. Той даде за пример ситуацията с бившия съотборник на англичанина Нико Розберг.

„Никой не очакваше Розберг да не се върне, а той една сутрин внезапно се събуди и заяви на всички, че всъщност някак си вече не изпитва особено силни чувства към състезанията. Случаят с Люис не изглежда така, но кой знае? Безкрайно сложно е да знаеш какво се върти из главите на хората, когато сезонът е толкова дълъг. Вярваш, че си наясно какво ще стане, а когато не се получи, се чувстваш все едно са ти отнели нещо. Но трябва просто да продължиш.“

По отношение на реакциите след миналогодишното първенство, то Вилньов каза, че те в най-голяма степен зависят от това дали си фен на Макс Верстапен или Хамилтън. Според него целият сезон е бил вълнуващ и в крайна сметка нидерландецът е заслужил короната с цялостното си представяне през годината.

Междувременно спекулациите вече стигнаха дотам, че се говори кой би могъл да замести Хамилтън, ако седемкратният световен шампион наистина реши да прекрати кариерата си.

Бившият F1 пилот Ралф Шумахер например смята, че идеален заместник на англичанина би бил Себастиан Фетел

„Опитът и скоростта на Себастиан не са изчезнали. Освен това той познава задвижващата система на Мерцедес, а и автомобила им в известна степен. Колата на Астън Мартин е много близка като концепция. Преминаването на Фетел е и напълно възможно като се имат предвид скорошните промени в тима му – двамата с Отмар Шафнауер бяха в отлични отношения. Ако Себастиан получи възможност да премине в Мерцедес, то той ще се възползва от нея. Не бива да забравяме обаче, че Люис Хамилтън никъде не е отишъл, а Тото Волф има и други таланти подръка“, обясни Ралф Шумахер.

Той не уточни кой би карал на мястото на Фетел, ако тази му теория някак си се осъществи.