Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Купуването на акции от Астън Мартин е частна инвестиция, няма нищо...

Волф: Купуването на акции от Астън Мартин е частна инвестиция, няма нищо общо с F1

1934
0
Тото Волф
Тото Волф; снимка: Спас Генев

Тото Волф заяви, че покупката от негова страна на акции от Астън Мартин е частна инвестиция. Шефът на Мерцедес във Формула 1 отрича слуховете, че ще става главен изпълнителен директор на автомобилния производител, където контролът скоро бе поет от Лорънс Строл. Австриецът и канадският бизнесмен са приятели и от несъстоялата се Гран при на Австралия насам се говори, че Строл е поканил Волф да работят заедно.

„Акциите на компанията не са скъпи, а имат великолепни нови продукти. Моята покупка е частна инвестиция, която няма нищо общо с работата във Формула 1. Коронавирусът ще отмине и хората отново ще започнат да купуват автомобили”, заяви Волф.

Той бе категоричен, че не е имал проблеми с ръководството на Мерцедес относно сделката.

„От 2021 г. ще доставяме на отбора на Астън Мартин задвижващи системи. Серийните модели на компанията вече са с наши мотори. Освен това Даймлер има 5% акции на Астън”, обясни Волф.

Що се отнася до друг слух, че може да отиде в британската компания заедно с Люис Хамилтън, австриецът заяви:

„Ще отговоря в стила на Ники Лауда – пълни глупости!”

Волф каза също така, че Хамилтън ще се върне на писта с още по-голяма мотивация от преди или поне така го уверявал във всеки телефонен разговор.

„Искате ли да знаете кой ми липсва най-много в момента? Ники Лауда с неговия прагматизъм. В настоящата ситуация ми е нужен дори повече, отколкото когато работехме заедно във Формула 1. Често се питам: „Какво би казал Ники?”…”