Начало Избрани Волф: Искаме да продължим да правим малки стъпки напред през следващите състезания

Волф: Искаме да продължим да правим малки стъпки напред през следващите състезания

1192
0
Тото Волф
Тото Волф; снимка: Андро Дюлгерян

Тото Волф иска неговият отбор да направи малки стъпки напред през следващите няколко състезания. Шефът на Мерцедес е наясно, че екипът няма как да направи голям скок за толкова кратък период от време. Волф също така коментира и новия спринтов формат, който влиза в сила от Баку.

„Имахме няколко седмици почивка от състезания, но въпреки това и двете фабрики работиха усилено. Опитахме се да извлечем максимална полза от този период, като планирахме развитие на автомобила и извлякохме възможно най-много от наученото досега“, сподели Волф.

Шефът на Мерцедес призна, че неговият отбор е постигнал напредък в Австралия. Но от друга страна той призова всички в тима да останат предпазливи и нямат толкова огромни очаквания за Баку

„Австралия показа, че сме постигнали напредък, въпреки че трябва да сме предпазливи и да не разчитаме прекалено много на един резултат. Признаците в Мелбърн все пак бяха окуражаващи. Честно казано това беше добър стимул за целия отбор когато се насочи към тази дупка в календара.“

Волф призна, че иска Мерцедес да прави малки стъпки напред през следващите стартове. Австриецът потвърди, че отборът ще представи някои актуализации в автомобила F1 W14.

„Искаме да продължим да правим малки стъпки напред през следващите състезания. Автомобилът ще продължи да се развива през следващите седмици, тъй като непрекъснато увеличаваме производителността и подобренията на пистата. Вълнуваме се да видим тяхното въздействие, но все пак знаем, че не разполагаме с магическа пръчка“, обясни шефът на Мерцедес.

Волф заяви, че всички в отбора нямат търпение да се върнат на пистата след близо едномесечна пауза.

„Всички нямат търпение да се върнат на пистата след близо едномесечна пауза. За щастие ни предстоят много състезания. Календарът е доста натоварен тъй като ще се проведат пет състезания в рамките на шест уикенда, като се започне с Азербайджан“, обясни Волф.

„Състезанията в Баку винаги са драматични и забавни. Това е предизвикателна писта с близки стени, така че няма място за грешки. Предстои ни и първият спринтов уикенд за сезона, който е с нов формат.“

„Това е интересно предизвикателство за нас, тъй като имаме само една тренировъчна сесия, за да се подготвим за две квалификации и състезания, които ще се проведат в петък, събота и неделя. Надяваме се, че това ще означава повече вълнение и екшън за феновете“, завърши Тото Волф.

Мерцедес направи няколко промени в технически си отдел по време на паузата между Мелбърн и Баку. Отборът от Бракли размени позициите на Майк Елиът и Джеймс Алисън. По този начин Алисън ще бъде повече време в бокса и ще отговаря за развитието на автомобила.