Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф напуска Мерцедес F1, става част от надзорния съвет на тима

Волф напуска Мерцедес F1, става част от надзорния съвет на тима

3921
0
Тото Волф
Тото Волф; снимка: Майкъл Потс

Тото Волф ще напусне екипа на Мерцедес във Формула 1, но ще запази акциите си в отбора и ще стане част от надзорния съвет на тима, твърдят немски медии. Австриецът притежава 30% от Гран при екипа. Бъдещето на самия тим се обсъждало в Даймлер в момента при закрити врати.

Според някои информации Волф ще си тръгне от Бракли преди началото на сезон 2020, според други – в края му

Очаква се първите надпревари да са в началото на юли в Австрия. Не се споменава обаче кой би могъл да е заместникът му начело на Мерцедес в F1.

Бъдещето на Тото Волф е предмет на дискусии от известно време. Договорът му с Мерцедес изтича в края на 2020 г. Предполага се, че е възможно развитието на ситуацията при австриеца да повлияе и върху решението на Люис Хамилтън какво да прави по-нататък, тъй като и неговият контракт приключва.

Интересни са предположенията какво би могло да стане с отбора във Формула 1

Според едно от тях Волф и Лорънс Строл биха могли да изкупят дела на Даймлер в отбора от Бракли срещу увеличаване дела на щутгартския концерн в Астън Мартин. Тази седмица британската компания назначи нов изпълнителен директор – Тобиас Мьорс, който досега оглавяваше Мерцедес-AMG. Това се приема като вероятна първа стъпка към осъществяване на гореописания план.

Идеята е тимът от Бракли вече да не е заводски отбор на Мерцедес, а автомобилният производител да остане в спорта като доставчик на задвижващи системи. Не се уточнява какво ще стане с Рейсинг Пойнт. Тимът от Силвърстоун от догодина трябва да е заводски отбор на Астън Мартин. Ако обаче Строл се включи в схемата с Мерцедес, би могъл да продаде Рейсинг Пойнт или да слее двата отбора. Според един от разпространяваните слухове канадският милиардер може да се възползва от желанието на Дмитри Мазепин да влезе във Формула 1. Руският богаташ бе сред кандидатите за Форс Индия, а сега се говори, че се интересува от Рено.