Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Не е имало заповеди от бокса към пилотите

Волф: Не е имало заповеди от бокса към пилотите

1737
0
Мерцедес 2019 Баку
снимка: Мерцедес

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф заяви, че не е имало нареждания към пилотите от бокса да запазят позициите си в края на състезанието в Баку. Ботас и Хамилтън се бореха за победата в Гран при на Азербайджан, като в края британецът доближи лидера.

Финландецът обаче запази първото място, като след финала заяви, че е държал състезанието под контрол. В края камерите показаха как Волф говори по радиото, но той обясни, че не се е обаждал на пилотите и не е налагал отборни заповеди.

„Не е имало заповеди от бокса. Оставихме пилотите да се състезават, каза Волф. – Те са опитни, знаят, че състезанието между тях трябва да бъде чисто. Видяхме, че в първата обиколка борбата между тях беше чиста. А това е трасе, на което не трябва да се предприемат луди рискове, за да не изгубим и двете коли.

Когато видяхте, че говоря по радиото, имах дискусия с групата ни стратези. Коментирахме дали Фетел може да се доближи до нашите пилоти, дали не трябва да съхраним двигателите в края, и дали Льоклер или Верстапен ще се опитат да направят най-бързата обиколка.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter