Начало Избрани Волф: Не преговаряме Хамилтън да стане посланик на Мерцедес след оттеглянето си

Волф: Не преговаряме Хамилтън да стане посланик на Мерцедес след оттеглянето си

1348
0
Люис Хамилтън, Тото Волф
Люис Хамилтън и Тото Волф; снимка: Мерцедес

Тото Волф отново коментира темата за новия договор на Люис Хамилтън. Шефът на Мерцедес заяви, че вероятната посланическа роля на британеца няма общо с продължаващите преговори за удължаване на контракта на седемкратния световен шампион.

Хамилтън и Мерцедес водят преговори още от началото на годината. 38-годишният състезател многократно е казвал, че не желае да се оттегля и иска да остане още няколко години в екипа. Самият Волф също така е заявявал, че Люис може да остане в Мерцедес колкото си иска. Австриецът добави, че тимът е като второ семейство за Хамилтън

Продължителното забавяне сключването на сделка доведе до спекулации относно конкретен аспект на споразумението, който остава проблемна точка. Миналата седмица Волф бе категоричен, че животът на Хамилтън след F1- независимо от бъдещата посока, която пилотът ще определи за себе си – не е част от разговорите за новия договор. Австриецът предположи, че остават да бъдат уточнени някои малки детайли, след което споразумението трябва най-накрая да бъде подписано.

„Не преговаряме Хамилтън да стане посланик на Мерцедес след оттеглянето си. Тази част от бъдещето няма общо с разговорите за новия договор“, сподели Волф.

„Смятам, че му предстоят още дълги години като пилот на Мерцедес. Затова става въпрос само за изчистване на някои неща в споразумението. Знам, че изглежда малко [несигурно], тъй като договорът все още е подписан. Това се дължи на дребни неща, които просто трябва да бъдат изчистени в най-скоро време“, добави шефът на Мерцедес.

По-рано тази година Хамилтън потвърди, че вече не участва в разговорите за новото споразумение. Пилотът на Мерцедес е поверил тази задача на своя юридически екип. Хамилтън също така потвърди, че с Волф са се разбрали за голяма част от нещата в договора. Въпреки това, седемкратният световен шампион продължава да не преподписва с Мерцедес. По време на уикенда в Унгария британецът все пак обяви, че е много близо до финализиране на сделката с тима от Бракли.

„Много, много близо. Това може да бъде обявено дори в края на годината. Може да ви накарам да чакате“, каза Хамилтън.

„Честно казано не разполагам с повече информация, която да ви споделя. Продължаваме да работим с адвокатите и да обсъждаме нещата“, добави пилотът на Мерцедес.

Според различни слухове, двете страни все още не могат да се разберат относно възнаграждението на британеца. Предполага се, че Хамилтън е поискал многогодишен договор на стойност $50 млн.