Начало Избрани Волф: Очаквам този уикенд атмосферата отново да бъде много зрелищна

Волф: Очаквам този уикенд атмосферата отново да бъде много зрелищна

1070
0
Тото Волф
Тото Волф; снимка: Георги Тодоров/lap.bg

Тото Волф коментира предстоящата Гран при на Италия. Шефът на Мерцедес очаква атмосферата на Монца да бъде толкова зрелищна, колкото и тази на Зандвоорт миналата седмица. Разбира се, Волф се надява неговият отбор да се представи по-добре на Монца и да остави зад гърба си случилото се в Нидерландия.

Мерцедес имаше сериозни амбиции в миналия рейс уикенд. Германският производител се надяваше да класира поне една от колите на подиума и дори да притесни Макс Верстапен. Вместо това екипът от Бракли преживя доста тежък уикенд. Първо Люис Хамилтън отпадна във втория сегмент от квалификацията и потегли извън челната десетка. Ръсел на свой ред даде трето време и застана точно зад Верстапен и Ландо Норис

За съжаление, Хамилтън и Ръсел пострадаха заради стратегическите грешки на Мерцедес. Седемкратният световен шампион остана шести при развяването на карирания флаг, тъй като не успя да изпревари Карлос Сайнц от Ферари. Ръсел пък имаше контакт с Норис, след който спука гума. По този начин той направи допълнителен питстоп и финишира едва 17-ти.

Волф призна, че уикендът на Зандвоорт е бил разочароващ, тъй като отборът не е успял да използва пълния си потенциал.

„Зандвоорт беше разочароващ уикенд. Имаше потенциал, но не успяхме да се възползваме от него. Сгрешихме при преминаването към интермедии. Това ни постави на по-заден план. Оттук нататък трябваше да се опитаме да спасим каквото можем“, продължи шефът на Мерцедес.  „И двамата пилоти се възстановиха добре, но последният проблем бе свързан със спукването на гума от страна на Джордж. Пропуснатите възможности са досадни, но уикенди като този само ни подтикват да се възстановим още по-силно.“

Волф каза, че пистата в Италия е коренно различна спрямо тази в Нидерландия. Той също така вярва, че атмосферата на Монца също ще бъде невероятна.

„Имаме много поуки, които да използваме в следващото състезание. За щастие не ни остава много време да чакаме.“

„Характеристиките на пистата в Монца са напълно противоположни на тези в Зандвоорт, така че ще видим как ще се справим там. Очаквам този уикенд атмосферата отново да бъде много зрелищна“, завърши Тото Волф.

Междувременно оперативният директор на Мерцедес Андрю Шовлин обяви, че екипът все още няма да спира да развива F1 W14. От друга страна британецът призна, че фокусът вече е почти изцяло насочен към колата за догодина

„Със сигурност не мислим по този начин, защото амбицията ни е да се борим за шампионата догодина. Затова сме оптимисти, че можем да го направим“, заяви Шовлин.

„Стъпката, която направим Макларън показва на всички, че можем да правим големи крачки. Разбира се, ние все още не разбираме толкова добре част от тези правила“, продължи оперативният директор на Мерцедес.  „Това, което бихме казали, е, че в момента, в който бяхме с този автомобил – и в условията на ограниченията на разходите – осъзнахме, че няма да можем да намалим разликата с Ред Бул тази година.  Целият ни фокус е насочен към това да сме сигурни, че ще можем да се борим през следващия сезон“, завърши оперативният директор на Мерцедес.

Мерцедес е един от най-успешните конструктори на Монца. Германският производител печели надпреварите през 1954 и 1955-та, както и през 2014, 2015, 2016, 2017 и 2018 г.